Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gumicukor házilag

Gumicukor házilag
Gumicukor házilag
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

100% gyümölcslével is el lehet készíteni, hogy minél egészségesebbé tegyük ezt az édességet, de fontos, hogy minimum 3 színt használjunk, mert kevesebbel nem lesz ilyen szép.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szörpöknek vízzel hígított változatban kell lennie 0,5 liternek.
  2. A gyümölcsleveket külön-külön egy edényben állandó kevergetés mellett felforraljuk 1-1 csomag zselatinnal. Lehabozni! Fontos különben dermedés után buborékossá válik a zselé.
  3. Külön-külön edénybe öntjük a gyümölcsleveket. Ha kihűltek, a hűtőszekrénybe tesszük, és minimum 3-4 órát állni hagyjuk, de a legjobb, ha egy éjszakára bent hagyjuk.
  4. Ha megdermedtek, 1,5x1,5cm kockákra vágjuk, és egy nagyobb tálban összekeverjük a kockákat.
  5. Felforraljuk a tejet is a zselatinnal és a 2 ek cukorral. Megvárjuk, hogy kihűljön, és ráöntjük a felkockázott zselatinokra, majd ezt is a hűtőben hagyjuk állni.
  6. Másnap kiborítjuk, és kb. fél cm lapokra vágjuk, amikből tetszés szerinti formákkal ki lehet szaggatni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 473
elküldve: 6
receptkönyvben: 232
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sweet

Mióta szakács: 2013.02.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi gumicukor, szörpből készített gumicukor, tejes-szörpös gumicukor

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tappancs89
tappancs89 Mon, 2013-12-16 20:40

Szia!

Kipróbáltuk itthon, de sajnos nagyon puha lett, olyan kocsonyás állagú... Mit rontottunk el? Több zselatin kell bele? Vagy a felforralásnál kell látni, h sűrűsödik (mert mi csak forraltunk egyet, és még hígan öntöttük a formába)? Előre is köszi! Eszter

Bunny
Bunny Fri, 2013-11-01 22:05

Pici kukoricakeményítővel nem próbálta valaki véletlenül?

zsuzsi76
zsuzsi76 Thu, 2013-03-28 23:29

Szeretném kipróbálni ezt a gumicukrot, viszont mindenhol csak instant zselatinfixet kapok, amit nem kell felmelegíteni, hanem csak a folyadékhoz kell keverni. Ez esetben is ugyanúgy működik a dolog. Simán a gyümölcsszörphöz csak keverjem hozzá??? Köszi

bekor
sweet / bekor Fri, 2013-04-26 21:13

Szia.Igen az is jó hozzá csak nézd meg hogy mennyi zselatinfix kell az adott mennyiséghez.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-03-29 01:30

szia,
a neten megtaláltam az eredeti receptet: http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/09/gumicukor-hazilag.html#!/2010/09/gumicukor-hazilag.html
Megcsináltam, de meg sem közeliti az eredeti gumicukrot. Ez egy zselatinos, kocsonyás akármi lett. Ha megcsinálod, akkor a szörphöz érdemes még cukrot tenni, mert nem édes ha készen van. Nálunk nem aratott sikert, nem kellett a gyerekeknek. Kukába landolt a nagyja, elég drága mulatság volt.....Üdv: Gabi

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2014-11-27 22:15

Tényleg nem kéne csodálkozni. Eredetileg csontenyvből készül, ahhoz gondolom meg gusztusod nem lenne...

bekor
sweet / bekor Fri, 2013-04-26 21:12

Szia.
Örülök, hogy megtaláltad az "eredeti" receptet.......mi által zselatinnal készül egyértelmű, hogy nem lesz olyan kemény mint egy gumicukor....sajnálom, hogy nálatok nem vált bár amit be linkeltél oldalt a hozzászólásokban is csak pozitívat írtak, de hát ízlések és pofonok.

bekor
sweet / bekor Mon, 2013-02-25 19:59

Szia Gabys.
Én szörpből csináltam, de a 100% gyümölcs levet szerintem nem kell nagyon hígítani maximum cukrozni.A lényeg, hogy viszonylag erős izé legyen mert úgy lesz jó a végeredmény:))

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-02-25 18:17

Kedves sweet,
szívesen megcsinálnám, de a 100 %-os gyümölcslét milyen arányban kell higítani a vízzel? Köszi a választ, üdv: Gabi

1310
szörp 5 dl
szörp 5 dl
narancsszörp 5 dl
tej 5 dl
cukor 2 ek
zselatin 100 g