Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Guruló fánk

Guruló fánk
Guruló fánk
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Tévében láttam, megtetszett és elkészítettem.

Nekem volt a hűtőben még maradék darált dióm, azt hozzákevertem, kb. 10 dkg lehetett. A dió nem rontotta el, sőt... 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A sütéshez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összeállítjuk, ne lepődjünk meg, kicsit más állaga lesz, mint amit várunk.
  2. A kész tésztát 10-15 percig pihentetjük, utána elég vastagra nyújtjuk, kb. két ujjnyira. Szaggatóval kiszaggatjuk, és közepesen forró olajban kisütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk.
  3. A porcukrot ízesíthetjük, személy szerint én őrölt fahéjat és nagyon kevés őrölt ánizst tettem hozzá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mokuspofa

Mióta szakács: 2013.07.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

golyófánk, fánkgolyó, fűszeres fánkocska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

505
finomliszt 20 dkg
rétesliszt 20 dkg
cukor 4 teáskanál
1 csipet
tojássárgája 2 db
vaj 4 tk
friss élesztő 2 dkg
tej 2 dl
szódavíz 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
porcukor 4 dkg
fahéj 1 kávéskanál
ánizs 0.5 kk