Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyógyhatású mézes-ectes gyömbér

Gyógyhatású mézes-ectes gyömbér
Gyógyhatású mézes-ectes gyömbér
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keleten a sok jótékony tulajdonságának köszönhetően a gyömbér az egyik leggyakrabban használt, gyakorlatilag orvosságként számon tartott gyomorerősítő, puffadásgátló, bél- és gyomorpanaszokat enyhítő és még rengeteg más jó hatással rendelkező csodaszer. Japánban szinte mindennapos a használata, most egy sokáig elálló, saláták, ételek, levesek ízesítéséhez vagy akár önmagában is fogyasztható receptet osztok meg.

A leve is orvosság, ne öntsük ki, használjuk fel dresszingek vagy ételek ízesítéséhez, egyébként kiváló fogyasztószer, mivel zsírégetőszerként is alkalmazzák.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Almaecettel, rizsecettel is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyömbért jól megmossuk, és héjastól julienre (gyufaszál méretűre) szeleteljük. Én mondjuk szeletelő géppel oldottam meg.
  2. Előkészítünk egy 4-5 dl méretű befőttesüveget, és az ecetet belemérjük, majd a feldarabolt gyömbér következik, a legvégén pedig hozzákeverjük a mézet is.
  3. Hűtőben tároljuk, 1 nap után már fogyaszthatjuk, és élvezhetjük is a jótékony hatásait.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 476
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, paleolit fogyókúra
konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes gyömbér, mézes ectes gyömbér, nyers gyömbér, keleti konyha

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ju
Ju Sat, 2018-01-27 19:31

Kedves Nihonka!
Én a teának elkészített gyömbér daraboknak kerestem valami tovább hasznosítást. Ez lett belőle almaecettel, és nagyon finom.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Tue, 2018-02-06 13:47

Kedves Ju!

Örülök neki, főleg most télen fogyassz belőle sokat, nálunk mindennap az asztalon van.

Köszönettel: Nihonka

anette01
anette01 Mon, 2017-12-18 18:29

Szeretném elkészíteni, de cukorbetegség miatt édesítővel tudnám. Azzal is jó vajon?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Mon, 2018-01-01 08:45

Szia Anette,
bocsánat a késői válaszért. Igen, szerintem az édesítő is megfelel. Mi mindennap fogyasztjuk, évek óta nem voltunk betegek, tényleg nagyon hatásos.
Boldog új évet kívánok!
Nihonka

nador
nador Fri, 2017-06-30 23:35

Kedves Nihonka!

Imádom a gyömbért! Japánban járva volt szerencsém kipróbálni a gyömbért savanyúságként és nagyon finom volt. Azonban az itthon kapható gyömbérrel az a gondom, hogy rendkívül fás (kívül és belül), ezért én mindig lehántom a külsejét és idáig csak gyömbéres vizet készítettem belőle. Neked hol sikerül zsenge gyömbért beszerezni? Már azon is gondolkodtam, hogy megpróbálkozom az itthoni termesztéssel. :)

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2017-07-16 13:41

Kedves Nador!

Mivel Japánban élek, itt szerzem be:-)) Néha én is leszedem az öregebb termés héját, az nem gond, de a japánok azt állítják, hogy elég súrolva lemosni...

Ez a recept nálunk nagyon bevált, szeleteld szeletelővel vékonyra és hasonló lesz, mint a "gari", amit itt ettél:-) Mi mindennap fogyasztjuk, húsételekhez különösen finom.

Üdv: Nihonka

32
gyömbér 200 g
fehérborecet 200 ml
méz 40 g