Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres blondie torta gránátalmával

Gyömbéres blondie torta gránátalmával
Gyömbéres blondie torta gránátalmával
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megálmodtam, elkészítettem és mindenkinek ízlett. Egyszerre édes, savanykás és fűszeres, és nagyon különleges, amilyet mindannyian megérdemlünk. :) 

hozzávalók / 8 adag

Blondie avagy a torta alapja:

Krém:

Gránátalma-aszpik:

Szólj hozzá!

elkészítés

Blondie avagy a torta alapja:

  1. A fehér csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd a joghurtot és az olvasztott csokit hozzákeverjük.
  3. A maradék száraz hozzávalókat beleszitáljuk, és óvatosan csomómentesre keverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt zsúrtortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával habosra keverjük.
  2. A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük.
  3. A mascarponés és tejszínhabos krémeket a joghurt hozzáadásával összekeverjük.

Gránátalma-aszpik:

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcslevet felmelegítjük, és hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. A zselatinból kinyomkodjuk a vizet, és a gyümölcsléhez adjuk. Addig keverjük, míg el nem olvad benne.
  2. A zsúrtortaformánknál kisebb átmérőjű, öblös tányért vagy kerek uzsonnás dobozt frissen tartó fóliával kibélelünk, majd a gyümölcsleves aszpik felét beletöltjük, és a kibontott gránátalma-magvakat egyenletesen beleszórjuk. Hűtőszekrényben dermedésig hűtjük.
  3. A maradékot szintén egy ilyen dobozba öntjük, és miután megdermedt, kicsi pogácsaszaggatóval 8 kis kört szaggatunk.
  4. A tortát összeállítjuk. A torta alapra rátesszük a krém felét, erre jön a gránátalma-darabos aszpik, majd a maradék krém (a formában állítom össze, hogy szép torta formája legyen).
  5. Végül a szaggatott aszpikokat, ráhelyezzük a tetejére, és fehér csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lejlus

Mióta szakács: 2015.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gránátalma-torta, blondie

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
fehér csokoládé 9 dkg
teavaj 3.5 dkg
tojás 1 db
nádcukor 10 dkg
finomliszt 6 dkg
joghurt 2 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
gyömbérpor 1 teáskanál
mascarpone 25 dkg
joghurt 6 g
habtejszín 100 ml
porcukor 10 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
habfixáló 1 csomag
gránátalma 1 db
lapzselatin 2 db
gyümölcslé 4 dl
méz 4 ek
citromlé 2 ek