Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-chilis édesburgonyakrémleves

Gyömbéres-chilis édesburgonyakrémleves
Gyömbéres-chilis édesburgonyakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen ki szerettem volna próbálni valamilyen formában az édesburgonyát. Mivel nagyon szeretjük a krémleveseket, ezért is esett rá a választás .Érdekes íze van, olyan mintha  sárgarépát és sütőtököt is éreznék benne.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk.
  2. A vajon megfonnyasztjuk a hagymát és az apróra vágott chilit, majd felöntjük 1 l vízzel.
  3. Hozzáadjuk az édesburgonyát, sózzuk, beletesszük a gyömbért, fedő alatt kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.
  4. Félrehúzzuk, felöntjük a tejszínnel, turmixoljuk.
  5. Visszatesszük a tűzre, egyet rottyantunk rajta.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 480
elküldve: 4
receptkönyvben: 133
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, krémleves édesburgonyából, chilis burgonyakrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2012-04-19 14:16

Hát mivel ´´edesburgonyám nem volt, ezért krumpli és répa keverékével csináltam. Sütötököm szintén nem volt itthon... Lehet, hogy legközelebb azt is rakok bele :-)

121
édesburgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
chili 0 ízlés szerint
vaj 30 g
gyömbér 1 cm
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
víz 1.5 l