Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres huszárcsók

Gyömbéres huszárcsók
Gyömbéres huszárcsók
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy fél csomag kandírozott gyömbérem...

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit az őrölt gyömbérrel bezárólag összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.
  2. Majd diónyi golyókat formálunk belőle, melyeket barna cukorban meghengergetünk.
  3. Tepsibe rakjuk, a közepüket egy fakanál belisztezett nyelével benyomjuk, és megsütjük.
  4. A kihűlt golyók mélyedéseit kedvünk szerint megtöltjük lekvárral vagy dzsemmel.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 801
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

huszárcsók, gyömbéres omlós aprósütemény, gyömbéres teasütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

347
gyömbér 50 g
étkezési keményítő 5 dkg
dió 5 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
gyömbérpor 1 csipet
barna cukor 2 ek
lekvár/ dzsem 3 ek