Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres kacsamell fügesalátával

Gyömbéres kacsamell fügesalátával
Gyömbéres kacsamell fügesalátával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Ha rozéra szeretnénk hagyni a húst, a sütés alig több mint 20 percet vesz igénybe. Aki kicsit sültebben szeretné elkészíteni, további 15-20 percig sütheti sütőben.

hozzávalók / 2 adag

A kacsamellhez

A salátához

ajánlat

Miután elkészült a gyömbéres kacsamell, vékonyan felszeletelve, sült fügés salátaágyon tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított kacsamelleket szárazra töröljük. Bőrös felüket beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük.
  2. Közepes lángon előmelegített serpenyőben, bőrös felükkel lefelé fordítva, 15 percig sütjük.
  3. Megfordítjuk, és további 4-5 percig sütjük.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, a kisült zsírhoz keverjük a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd visszatéve a kacsamellet beleforgatjuk.
  5. A sütést a serpenyőben folytassuk, ha rozéra hagyjuk. Ekkor elegendő oldalanként 4-5 perc sütés.
  6. Ha jobban át szeretnénk sütni a húst, előmelegített sütőben folytassuk oldalanként 10-12 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 963
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozéra sült kacsamell kéksajtos fügesalátával, sült gyömbéres kacsamell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-10-03 08:32

Kedves Z.!
Az általad leírtakat nem tapasztaltam, de mindenki maga eldöntheti, hogy hogy szeretné készíteni.Én elégedett voltam a végeredménnyel.Sajnos nincs szeletelőgépem.....de természetesen, aki vékonyabbra szeretné szeletelni, tegye azt...

z1
z1 / z1 Sun, 2011-10-02 00:36

Kedves Tündér!
Tapasztalatom szerint a kacsamell filé 35-40 percnél már visszakeményedik.
...aztán majd újra megpuhul 2 és 1/2 óra múlva.
Bááár, ha valakinek jók a fogai...
Z.
Ui: Talán, ha kihűtve, géppel hajszál vékonyra szeletelnéd?
Csak elmélkedek.
Ki tudja?
Hátha előrébb visz.

1161
kacsamell 2 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füge 15 db
rukkola 10 dkg
kéksajt 5 dkg
balzsamecet 4 ek
víz 6 ek
méz 1 teáskanál
0 ízlés szerint