Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres keksz 3.

Gyömbéres keksz 3.
Gyömbéres keksz 3.
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stáhl Judit szerint ez Miss Marple kedvence. Imádom Miss Marple-t és ezt a kekszet, mert gyors és izgalmas ízű. Ezek után muszáj lesz Hercule Poirot kedvencét is kinyomoznom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütés ideje tényleg 10 perc. Még nagyon puhának tűnik ennyi idő után, de később még keményedik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az őrölt gyömbért, a sütőport, a szódabikarbónát és a porcukrot.
  2. Amikor már jól elvegyítettük a száraz hozzávalókat, hozzákockázzuk a margarint, és elmorzsoljuk.
  3. Ezután jöhet bele a méz is.
  4. Ha már jól gyurmázható a tészta, kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle.
  5. A golyókat sütőpapírral kibélelet sütőbe rakjuk egymástól nagyobb távolságra, majd a golyókat egy pohár aljával vagy krumplinyomóval lelapítjuk.
  6. Előmelegített sütőben kisütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 510
elküldve: 5
receptkönyvben: 203
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Miss Marple gyömbéres keksze, gyömbéres teasütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

harbarbi
harbarbi Sun, 2014-10-19 20:35

Én ma megsütöttem, nagyon finom puha lett. :) Bár legközelebb egy picit kevesebb gyömbért rakok bele, nekem egy kissé karakteres lett. De biztosan lesz legközelebb! Köszönöm a receptet!

dadimami
dadimami Thu, 2014-02-06 23:30

Kedves Moncsimama!
Az unokámnál az oviba farsangra, rágcsálni valónak a te kekszedre esett a választásom, megsütöttem, - igaz én mézest nem szoktam sütni - most kemény, mennyi idő kell, hogy megpuhuljon. Holnapra vajon puha lesz? Egyébként finom. A készítése előtt azon gondolkoztam - miután van itthon friss gyömbér - nem jobb lenne e frissen reszelni bele a gyömbért, de eszembe jutott, hogy elég szálas, reszeléskor, vajon milyen lenne úgy a kekszbe, végül inkább nem kísérleteztem vele, hanem a gyömbérpornál maradtam. Finom lett! Köszönöm a receptet.
üdv: Margó

gondika71
gondika71 Fri, 2012-04-06 11:02

Kedves Moncsimama!

Elkészült nálam is a keksz! Eddig idegenkedtem a gyömbértől mert nem ismertem ezt az izvilágot de azt hiszem most már mindig lesz a fűszerpolcomon! Nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet!
Andi

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Fri, 2012-04-06 20:56

Kedves Gondika71! Tényleg nem gondolja az ember, hogy gyömbért sütibe is lehet tenni, de úgy látszik te is bátor kísérletező vagy! Örülök, hogy kipróbáltad! mm

599
finomliszt 25 dkg
gyömbér 1 tk
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
méz 5 ek