Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres kifli

Gyömbéres kifli
Gyömbéres kifli
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom karácsonyi kifli mindazoknak, akik a gyömbért szeretik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyömbért nagyon apróra vágjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a cukorral, mandulával és a gyömbérrel. Hozzáadjuk a vajat, sima tésztává gyúrjuk, majd alufóliába csomagolva, kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, amelyekből kb. 14 cm hosszú rudakat sodrunk, majd kb. 1 cm vastag szeletkékre vágjuk. Minden darabkát a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítunk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
  5. Kivesszük, kb. 10 percet a tepsiben hagyjuk hűlni, majd kiszedjük a tepsiből, és hűlni hagyjuk. A kihűlt kifliket megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi kifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zeaty
Zeaty Wed, 2017-12-20 16:36

Kedves Glaser!

Sajnos nem sikerült túl jól a hókifli, ugyanis a sütèsnèl a külső rèsze elkezdett barnulni, de belül nyers maradt.. Szerinted mit ronthattam el? Gyúráskor talán több lisztet rakjak bele vagy esetleg lehet hogy nem elèg vèkonyra nyujtottam a tèsztát?
A megsült rèsznek amúgy nagyon finom íze van. :)

glaser
Glaser / glaser Thu, 2017-12-21 12:21

Kedves Zeaty!
Sajnálom, hogy a kiflik nem sikerültek. Az en kifliim sem hófehérek, de át vannak sülve. Lehet túl vastagra sodortad a kifliket, több liszt a tésztához semmi esetre sem kell. A sütési idő csak körülbelül van megadva, mert minden sütő másként süt.
Kellemes karácsonyt kívánok. Mária

562
gyömbér 75 g
finomliszt 280 g
cukor 70 g
mandula 100 g
vaj 200 g