Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres krumplitekercs

Gyömbéres krumplitekercs
Gyömbéres krumplitekercs
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiai főzőtanfolyamon elsajátított és azóta itt-ott módosított 5 éve bevált vega recept.
Az az érdekes, hogy a forró olajban kisütve, átalakulnak az egymástól elváló radikális ízek és nagyon érdekes összhangba szelídülnek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ajánlom hozzá az "indiaias" rizst és alma csatnit.
A fűszerek arányával ízlés szerint lehet kísérletezni.
 
Ha nincs otthon hús, kiváló feltétnek.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez feltesszük főni a krumplit.
  2. Nagyon apróra felszeleteljük a zöldpaprikát és lereszeljük a megpucolt egész gyömbért.
  3. Elkészítjük a tésztát: egy keverő tálba összeöntjük a liszteket, olajat, kurkumát, chiliport, sót és miután összevegyült kellőképpen, apránként folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a meleg vizet. Addig gyúrjuk, amíg nem tapad a tál falához és szép ruganyos tésztát kapunk. (Ezt én robotgéppel szoktam kb. 20 percig dagasztani, mert közben visszatérhetek a töltelékhez.)
  4. A megfőtt krumplit beletesszük egy tálba és összetörjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a gyömbért és az összes többi felsorolt töltelék alapanyagot.
  5. Amikor elkészült a tészta, téglalap alakúra és kb fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Érdemes bevetni a "konyharuha trükköt" és nagyon fontos, hogy szorosan tekerjük fel, mert könnyen széteshet!)
  7. A kapott tésztakígyót ujjnyi vastagságú szeletekre, csigákra vágjuk (szeletelés után kicsit kézben vagy nyújtódeszkán formázgassuk, hogy az olajban ne essen szét.)
  8. Forró olajban addig sütjük, amíg a töltelék besötétedik. (Fontos, hogy igazán forró legyen az olaj!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marcipán

Mióta szakács: 2009.01.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyömbéres csiga, gyömbéres burgonyatekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-06-20 19:03

már többször megsütöttem ezt a finomságot, de most látom csak hogy 30 percig kell sütni(?). én úgy szoktam, hogy 3 perc egyik oldal, 3 a másik, utána még 1-1 perc mindkét oldalon. a töltelék besötétedik szépen igaz belül nem annyira. viszont ha tovább hagyom kezd megégni. Te hogyan szoktad? köszönöm a segítséget
Vidra

Marcipán
Marcipán / Marcipán Mon, 2009-07-27 16:41

Szia,
én vagy fritőzben pálmaolajban sütöm (ami azért szuper mert sokkal könnyebb íze marad és nem utolsó sorban a lakás sem úszik a bűzben és még egészségesebb is, sőt többször lehet vele sütni, mint a normál olajjal), a másik verzió tűzön takarékon és max. 10-15 percig.
A 30 percet elírtam :)

Marcipán
Marcipán / Marcipán Mon, 2009-07-27 16:44

javítani akartam a sütési időn, de a 30 percet az összes kisütésére írtam, amit a tészta kiad.
Az olajba kb. 6-7-8 db -ot teszek és figyelgetem, hogyan barnul a közepe....

1102
finomliszt 32 dkg
rétesliszt 8 dkg
olívaolaj 3 ek
kurkuma 1 tk
cayenne bors 1 csipet
1 tk
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 3 dl
burgonya 4 közepes db
kókuszreszelék 2 ek
szezámmag 1 ek
gyömbér 30 g
zöldpaprika 1 db
cukor 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
1 tk
tojás 1 db