Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-mézes almakrémleves

Gyömbéres-mézes almakrémleves
Gyömbéres-mézes almakrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almalevest ettem kedvenc ételszállítómtól (bűn vagy nem, hétköznap ilyennel is élünk, de nem mindegy, honnan :-) ).
A főtt alma és a szegfűszeg párosítása nálunk nem igazán válik be, innen jött az ötlet, hogy tán meg is lehetne sütni a gyümölcsöt más fűszerezéssel.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük.
  2. Néhány kocka kivételével vajon elkezdjük párolni.
  3. Mikor már kis illata van, hozzáadjuk a mézet, a reszelt gyömbért, a fahéjat, és kellemesen karamelles színűre pároljuk.
  4. A fahéjrudat kivesszük, a gyümölcshöz öntünk kb. 1 liter vizet, 2 dl tejszínt.
  5. Pár perc után mixerrel pépesítjük. Ha túl híg lenne, szokásos módon sűrítjük.
  6. A félretett nyers almakockákkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 397
elküldve: 3
receptkönyvben: 182
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almakrémleves, gyömbéres almaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dinus02
dinus02 Sat, 2015-06-06 16:53

szerintem teljesen érthető a recept... van, persze, aki kötekedni jár ide. nah de a lényeg: ISTENI FINOM!!! víz helyett vaníliás szójatejjel öntöttem fel, vanília fagyival és pirított mandulával tálaltam! de a recept alapján a nyers almakockák sem maradtak ki. :):)

tenger
tenger / tenger Sat, 2013-10-12 17:32

A kép azt mutatja, amit főztem. A főtt almát pürésítettem, és nyers darabokat tettem bele a végén. De ez benne is van a leírásban.

A fogyasztási hőmérséklet meg végképp ízlés kérdése. Mi szobahőmérsékletűre hűtve ettük.

Ha még van kedved elkészíteni a bosszankodás után, jó étvágyat hozzá! :-)

mkrivan
mkrivan Fri, 2013-10-11 19:46

ja és vajon hidegen vagy melegen jobb fogyasztani? itt-ott olvasom, hogy bár a gyümölcslevesek az én fejemben mindig hidegen jók, de egyik helyen már láttam, hogy almából jó minden hőmérsékleten ... no de mi az igazság?

mkrivan
mkrivan Fri, 2013-10-11 19:42

... csak tudnám, hogy az itt látható képnek mi köze a leíráshoz ... az ötlet viszont jó, csak most nem tudom, hogy akkor pépesíteni kell vagy maradjon darabos ...

247
alma 1 kg
főzőtejszín 2 dl
méz 2 ek
fahéjrúd 1 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
vaj 1 ek
víz 1 l