Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres pulykamellcsíkok

Gyömbéres pulykamellcsíkok
Gyömbéres pulykamellcsíkok
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor készítem el ezt az ételt, amikor nagyon kívánom az intenzív fűszerezést.

hozzávalók / 3 adag

A pulymellcsíkokhoz

A tamarind szószhoz

ajánlat

Ajánlom vacsorára vagy ebédre, akár salátával, akár rizs vagy tésztakörettel. Kellemesen pikáns, fűszeres étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet kisujjnyi hosszú vákony csíkokra vágjuk  finoman borsozzuk.
  2. Kevés olajon nagy lángon megpirítjuk, míg kéreg nem sül a húsra.
  3. Ha levet engedett, borsozzuk, gyömbérezzük, és hozzáadjuk a citromnádat és az apróra vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a chilis fokhagymás olajat és a füstölt szezámolajat.
  4. Puhára pároljuk fedő alatt.
  5. Ha megpuhult, lepirítjuk zsírjára, hogy ne legyen vizes.
  6. Hozzáadjuk a citromlevet és 2 evőkanál tamarind szószt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Manuel Calavera

Mióta szakács: 2010.07.04.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

fűszeres pulykamell, pikáns pulykamellcsíkok, pulyka erős fűszerezéssel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Sun, 2015-06-28 14:49

Helló! Sajnos nincs itthon tamarind pasztám. Mivel lehet pótolni? Vagy, ha kihagyom nagy probléma? Teljesen jók a receptjeid,tetszik az ízvilágod!

694
pulykamell 80 dkg
paradicsom 2 kis db
bors 1 ek
gyömbér 1 tk
citromfű 1 teáskanál
citromlé 0.25 citromból nyert
olívaolaj 2 teáskanál
chiliolaj 2 ek
szezámolaj 3 ek
tamarind paszta 3 evőkanál
melaszos nádcukor 40 g
halszósz 40 ml
víz 0.5 dl