Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres rakott tészta

Gyömbéres rakott tészta
Gyömbéres rakott tészta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a tésztás ételeket, de néha unalmas a sima kifőtt tészta bolognaival, ezért találtam ki, hogy összesütöm az ízeket :). Nagyon szeretjük ezt az ételt, bátran ajánlom mindenkinek. A gyömbért saját kútfőből találtam ki, hogy beleteszem. Igazából elhagyható. Anélkül is igazán finom. Lehet sárgarépával, kockára vágott paradicsommal, cukorborsóval is dúsítani a szószt. Fűszermennyiségeket nem tudok pontosan írni, minden ételt érzéssel fűszerezek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a darált húst, és fehéredésig pároljuk.
  2. Hozzátesszük a paradicsomkonzerveket és a fűszereket. (A gyömbérből egész kevés kell, mert rendkívül intenzív íze van!) Miután összekeverjük, felöntjük vízzel. Kicsivel több kell, mint amennyi ellepi, így jó szaftos lesz.
  3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, egy kicsit maradhatt keményebb, a sütőben úgyis felszív a szaftból.
  4. Jó sok sajtot reszelünk a tetejére.
  5. Mikor kész a szószunk és a tésztánk, olajjal kikenünk egy tepsit vagy sütésálló üvegedényt. (Én üvegedényt szoktam. Pontos méretekkel nem szolgálhatok sajnos, mert ránézésre szoktam kiválasztani.)
  6. Elkezdjük rétegezni: tészta, arra szósz, majd megint tészta, megint szósz, míg el nem fogy. Vigyázzunk, hogy ne legyen csurig szafttal, mert sütés közben kifolyhat! A rétegek közé is lehet tenni még sajtot, úgy még finomabb. :) A tetejére jó sok sajtot szórunk, majd kb 200°C-on addig sütjük, míg a sajt a tetején jól megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

chefcat

Mióta szakács: 2011.10.21.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos rakott durumtészta, fűszeres rakott tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AZS925
AZS925 Fri, 2011-12-16 13:35

Finom lehet! Tejföl is van a tetején? Nem igazán látom a leírásban.

556
tészta 0.5 kg
darált sertéshús 0.5 kg
sűrített paradicsom 140 g
vöröshagyma 1 közepes fej
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek