Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres répakrémleves serrano chipsszel

Gyömbéres répakrémleves serrano chipsszel
Gyömbéres répakrémleves serrano chipsszel
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémleveseket próbáljuk meg sűrítés nélkül készíteni, inkább az alapanyagok szétfőzésével illetve pürésítésével próbáljuk meg elérni a megfelelő sűrűséget. Ez a levesem gourmet leves avagy ahogy az oldalon szerepel: professzionális. Szakácsok bátran használhatják menü összeállításukban.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy kb. 5 literes fazekat.
  2. A fazékban hevítsük fel az olajat, és a finomra vágott hagymát és a megtisztított ugyancsak finomra vágott gyömbért dinszteljük üvegesre.
  3. A dinsztelés után helyezzük bele a durvára darabolt sárgarépát, és pár percig pároljuk az eddigi alapanyagokkal együtt, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára.
  4. Helyezzük bele előkészített ízesítő anyagainkat, és mielőtt teljesen puhára főne, öntsük bele a vermutot.
    Ha puhára főtt a répánk, egy botmixer segítségével pürésítsük az alapanyagokat a levesben addig, míg teljesen krémessé nem válik.
  5. Dúsítsuk a tejszínnel és hideg vajdarabkákkal, majd tartsuk melegen.
  6. Serrano sonka szeleteket fektessük egy zsírpapírral kibélelt tepsibe, majd 200 fokos sütőben pirítsuk ropogósra.
  7. A tejet langyosítsuk meg, és ugyancsak botmixer segítségével verjük habbá.
  8. Csészébe töltjük a leveseket, tejhabbal díszítjük, és a serrano chipsszel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 096
elküldve: 5
receptkönyvben: 52
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejhabos répakrémleves, sárgarépakrémleves serrano sonkával, gyömbéres krémleves sárgarépából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Mon, 2015-01-19 10:23

Már többször elkészítettem. Nagyon finom. Ajánlom másoknak is akik kedvelik a kellemes, selymes ízvilágot.

barna39
Barny / barna39 Tue, 2013-01-29 07:21

Hozzászólásaid mindig pozitívan érintenek mert mint már korábban is említettem, munkásságod megérdemelt gyümölcse ként számomra is az oldal erős élmezőnyébe tartozol !
Köszönettel, Barnabás!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-01-29 01:55

Most jöhetne egy adag, pont ebéd elõtt vagyok! Nagyon szép a tálalás és a fotó is Barnabás, gratula, T :)

193
sárgarépa 600 g
vöröshagyma 100 g
gyömbér 50 g
olívaolaj 50 ml
zöldség alaplé 1.5 l
főzőtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
Martini Bianco 100 ml
vaj 50 g
tej 100 ml
serrano sonka 5 dkg