Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres zablinzer

Gyömbéres zablinzer
Gyömbéres zablinzer
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reform édesség, sem fehér cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz, mégis nagyon finom és omlós linzertésztát kapunk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpehelylisztet és a nyírfacukrot tálba mérjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a reszelt gyömbérrel.
  2. Folpackba csomagolva minimum 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Kevés zabpehelyliszten kb 0.5 cm vékonyra nyújtjuk, linzerszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor egy picit kihűt, megtöltjük a lekvárral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 57 447
elküldve: 21
receptkönyvben: 633
elkészítve: 42/42
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kacz

Mióta szakács: 2012.06.03.
22 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

reform linzer, zabpehelylisztes linzer, reform linzer cukor és fehér liszt mentesen

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Twins2015
Twins2015 Mon, 2018-10-22 13:04

Most sült meg, nekem nem volt problémám a tészta összeállításával. Jó kis alap recept, többféleképpen variálható, tetszik.

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2016-12-11 21:45

Isteni finom lett!!!! Köszönöm! A hozzászólásokat elolvasva tettem bele 1 db tojássárgáját. Tökéletes lett a tészta! Az ünnepi asztalra fog kerülni! Boldog karácsonyt!

Kacz
Kacz / Kacz Sun, 2016-12-11 21:56

Nagyon örülök a sikernek, ez nálunk is ott lesz az ünnepi asztalon. Nekem tojás nélkül is működött, de természetesen az nem ront rajta :) Persze a zablisztek sem egyformák... Boldog karácsonyt!

gubita
gubita Tue, 2015-12-15 20:15

Kedves Kacz.
Szeretném meg kérdezni,hogy a recept hiánytalanul van-e fent?Úgy értem tojás esetleg folyadék nem kell-e hozzá,csak mert nekem totál morzsalékos volt és nyújtani sem tudtam amíg 1 tojás sárgáját hozzá nem gyúrtam.Így egész jó lett.Köszi a receptet.

b_szilvia
b_szilvia Mon, 2015-11-30 11:13

Nem tudom, hogy a margarin mióta tartozik a reform konyhához, de kifogom próbálni - természetesen vajjal!

PolarBear518
PolarBear518 Sun, 2015-11-29 10:04

Nekem az a kérdésem, hogy kókuszzsírral nem helyettesíthető a margarin/vaj? Sok receptben ezt olvasom alternatívaként.
Köszönöm!

Agens
Agens Tue, 2015-03-03 16:02

Ez a recept nagyon rendben van! Számomra tökéletes alternatívája a hagyományos lisztes cukros linzerkarikának. Lekvár nélkül is, bármilyen ízesítéssel elkészíthető, mézeskalács fűszerkeverékkel akár karácsonyi süti is gyártható az alaptésztából, sőt vegánok is fogyaszthatják. Szuper ötlet.

borbelyrenata
borbelyrenata Fri, 2015-01-02 11:01

Elkészítettem és jelentem, tökéletes lett, igaz, kicsit módosítottam rajta, mert xilit nem volt itthon, így barnacukorból porcukrot készítettem és gyömbér helyett citromhéjat tettem bele, a tészta összeállt, nyűjtható és isteni finom :-)

Mivel fontos, hogy gyerkőcök ha édességet esznek, az egészséges legyen,
nagyon Köszönöm a receptet! :-)

Vixen1227
Vixen1227 Sun, 2014-12-07 11:50

Kedves Kacz, mivel nem ehetek fehér lisztet, megörültem a receptednek és megpróbáltam megsütni. Annyit módosítottam rajta, hogy margarin helyett vajat használtam (mivel a margarint nem vagyok hajlandó megenni). Az eredmény rémes lett! Igaz, nemcsak 1 órát, hanem 1 napot hagytam a hűtőben, de egy vajas tésztánál - ha jó a recept - akkor minél tovább hűl, annál jobb. Ez max. valami brutális cselekedetre lett volna alkalmas, mert kőkemény lett.
A tészta ebben a formában ragad, nyújthatatlan és megkeményedik.
Ma végleg feladtam, hogy alternatív módon linzert készítsek!
üdv.
Vixen

Kacz
Kacz / Kacz Sun, 2014-12-07 12:39

Sajnálom, hogy nem sikerült a linzered, nem tudom mit ronthattál el. Többször is elkészítettem már, úgy is, hogy egy éjszakát állt a hűtőben, de soha semmi probléma nem volt vele, soha nem nyúlt és nem ragat a tészta, ilyenkor mindjuk érdemes hozzáadni még a zabpehelylisztből. A margarin, vaj felcseréléssel sem lehet baj, úgy is készítettem már, csak mivel én nem ehetek vajat, ezért szoktam margarinnal dolgozni. Talán a sütéssel lehetett még a probléma, nem szabad pl légkeverésen sütni. Nekem még mindig puha és omlós volt.

Vixen1227
Vixen1227 Sun, 2014-12-07 12:50

Félreértettél: a sütésig el sem jutottam, a tésztát kidobtam, mivel reménytelen volt, hogy ebből bármi is lesz majd...

Kacz
Kacz / Kacz Sun, 2014-12-07 14:50

Ezek szerint tényleg félre értettelek, mert egyszer azt írod nyúlós ragacsos volt a tészta, majd azt, hogy kőkemény. Szerintem kár volt kidobni, mert ahogy írtam még egy kis zabliszttel javítható lett volna az állaga. a hűtőből kivett linzer tésztát érdemes egy rövid időre szobahőmérsékleten pihentetni, hogy a megkeményedett vaj picit visszapuhuljon. Tényleg sajnálom, hogy nem sikerült, pedig nálunk nagyon kedvelt, finom aprósütemény.

Malandrina
Malandrina / Malandrina Sun, 2014-11-30 09:42

Kedves NoSalty! Próbáltam a Top 9 gluténmentes aprósüti témánál hozzászólni, de ott nem engedett, ezért teszem itt. Rögtön az első helyen említeni a listában a ZAB linzert, nem helyes, ugyanis a zab is glutént tartalmazó gabonaféle (itt a Magyar Táplálékallergia Adatbank liinkje http://www.taplalekallergia.hu/index.php?content=9) Természetesen aki gluténmentesen táplálkozik, tudja, hogy a zab is tiltólistás, de esetleg aki csak glutén érzékeny vendégnek szeretne kedveskedni, és a fenti listára támaszkodik, csalódhat, ha igyekezete ellenére vendége mégsem eszik majd a sütiből. Nem ezt a jó kis receptet szeretném degradálni, egyszerűen csak nem illik a listába.
Üdvözlettel: Malandrina

394
zabpehelyliszt 15 dkg
margarin 10 dkg
xilit 5 dkg
gyömbér 0 ízlés szerint
cukormentes lekvár 6 ek