Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyöngyi szelet

Gyöngyi szelet
Gyöngyi szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis unokám elsőáldozására sütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 8 adag

A lapokhoz

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán (24 ×39 cm-es) 3 lapot sütünk 180 fokra melegített sütőben.
  2. A pudingport, a cukrot a tejben felfőzzük. Kihűtjük, és a margarinnal habosra keverjük.
  3. A lapokat betöltjük.
  4. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a süteményt bevonjuk vele.
  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, és utána szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 050
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puncsos réteges krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

927
finomliszt 40 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
margarin 10 dkg
tejföl 2 dl
margarin 25 dkg
puncs pudingpor 2 tasak
tej 550 ml
porcukor 15 dkg
csokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek