Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors almatorta

Gyors almatorta
Gyors almatorta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt eltűnt. Következtetés: legközelebb dupla adagból sütöm.:-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, vaníliás cukorral, cukorral, csipet sóval, szódabikarbónával vegyítjük.
  2. A margarint belereszeljük (reszelő nagy lyukú oldalán), majd egy tojással és a tejföllel összeállítjuk a tésztát.
  3. Gyümölcstorta-formában egyenletesen szétnyomkodjuk, megszórjuk az alját kevés zsemlemorzsával. Belerétegezzük a szeletekre vágott almát a rumba áztatott mazsolával felváltva.
  4. Tetejét megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.




  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 198
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors almatorta rumos mazsolával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

720
finomliszt 20 dkg
margarin 15 dkg
szódabikarbóna 0.5 kk
tojás 1 db
cukor 2 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
tejföl 1 ek
alma 6 db
fahéj 0.5 ek
cukor 2 dkg
mazsola 5 dkg
rum 1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 teáskanál