Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors almatorta

Gyors almatorta
Gyors almatorta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm anyukájától van a recept. Náluk kóstoltam először. Nagy sikere volt a családunkban és a baráti körünkben, mert nagyon egyszerű az elkészítése és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

  • 10 dkg mandula (vagy mogyoró, vagy dió)

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk.
  2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük.
  3. Miután a vaj felolvadt, az összes hozzávalót beleöntjük egy tába, az alma és a mandula kivételével.
  4. Összekeverjük habverővel.
  5. A tortaformát kivajazzuk, a tészta felét az aljára tesszük.
  6. Középre egyenletesen elosztjuk az almaszeleteket.
  7. A tészta másik felét ráöntjük, a tetejét megszórjuk mandulával (vagy dióval, mogyoróval).
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28cm cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 352
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

boorgiusini

Mióta szakács: 2011.11.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás almatorta, expressz almatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sammy Black
Sammy Black Tue, 2012-06-12 14:28

Már számtalan alkalommal elkészítettem ezt a nagyszerű receptet. Mindenkinek nagyon ízlik, csak az a baj, hogy nagyon hamar elfogy... :)
A fahéj egyébként sokat dob rajta, én mindig úgy csinálom.
Most fogom kipróbálni eper-rebarbara kombinációval, kíváncsi vagyok az eredményre.
Köszi a receptet!

hussar
hussar Sun, 2011-12-11 17:26

Én még megbolondítottam az almát kis fahéjas vanilliás cukorral, most sül épp, az illata nagyon jó !!!!

boorgiusini
boorgiusini / boorgiusini Tue, 2011-12-06 23:28

Szia Zsugi! A sikerben, biztos vagyok, mert ezt a sütit nem lehet elrontani. Majd írd meg, hogy hogy ízlett:) szia

zsugi29
Zsugi29 / zsugi29 Tue, 2011-12-06 13:42

Kedves Boorgiusini!
Éppen most sütöm,remélem sikerülni fog!:)Köszönöm a receptet,szerintem máskor is el fogom készíteni,mert nagyon egyszerű,és gyors süti!
üdv:Zsugi

918
vaj 12 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 bögre
cukor 0.75 bögre
sütőpor 2 kk
habtejszín 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
alma 3 db
mandula 10 dkg
vaj 1 ek