Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors citromos keksz

Gyors citromos keksz
Gyors citromos keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keverhetünk hozzá egy evőkanál levendulát a lenmagpehely helyett, ekkor egy különlegesebb változatot kapunk. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A felolvasztott vajhoz keverjük az erythritolt, a kókuszreszeléket, a citromok reszelt héját és levét.
  3. A masszához gyúrjuk hozzá a lisztet és a lenmagpelyhet. Amennyiben túlságosan tömör, adhatunk hozzá egy kevés tejet, de vigyázzunk: ne lágyuljon el a tészta. Akkor jó, ha kiskanállal könnyen adagolható.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal adagoljunk ki kb. 28-30 halmocskát, majd nyomjuk le óvatosan a tetejüket. Akinek van keksznyomója, azt is használhatja.
  5. Süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig. A tészta eleinte lágy, később egy kicsit keményedik, akkor jó, ha barnás a széle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 5 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Henna

Mióta szakács: 2019.10.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos tallér, kókuszos korong

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
vaj 200 g
erythritol 160 g
kókuszreszelék 80 g
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 140 g
lenmagpehely 2 ek