Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors csirkevacsora

Gyors csirkevacsora
Gyors csirkevacsora
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csirketál a család egyik kedvence. Középen a pikáns szójaszószos-mézes csirkemell található, körülötte pedig sajtos-tejfölös csirkemell. Természetesen sokkal több készült, de csak ennyit tudtam megmenteni egy fotó erejéig.

hozzávalók / 4 adag

A sajtos-tejfölös csirkemellhez

A szójaszószos-mézes csirkemellhez

ajánlat

Krumplipüré vagy sült krumpli illik hozzá a legjobban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójaszószt és a mézet egy tálban összekeverjük, pici olajat öntünk hozzá, félretesszük.
  2. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd szeletekre vágjuk.
  3. A szeletek felét a szójaszószos pácba tesszük, hagyjuk, hogy átjárják a húst az ízek.
  4. A többi csirkét olajjal kikent tepsibe fektetjük, delikátot szórunk rájuk, majd vastagon megkenjük őket tejföllel.
  5. A tejfölre reszelt sajtot szórunk, majd a tepsit alufóliával takarjuk le, sütőbe tesszük 20 percre közepes hőmérsékleten. 
  6. További 5 percig alufólia nélkül sütjük a húst, hogy a tetején a sajt megpirulhasson.
  7. Miközben a sajtos csirke sül, a szószos csirkét kivesszük a pácból, és közepes lángon, olajjal kikent serpenyőben megsütjük.
  8. A kész húsokat tálra szedjük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 33 253
elküldve: 1
receptkönyvben: 383
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szójaszószos-mézes csirkemell, pikáns csirkemell, sajtos-tejfölös csirkemell tepsiben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2013-03-06 10:28

Semmi fűszerezés nem kell hozzá a fentieken kívül. Az ételízesítő pont kellő ízt ad a tejfölös húsnak (aki nem használ ilyet, az persze helyettesítheti sóval, borssal, szárított zöldségkeverékkel), a szójaszósz pedig önmagában is elég sós és különleges ízű.
Én irtózom az általad említett fűszernövények ízétől, ezért sosem használom őket főzés közben, de ez csak egy alaprecept, mindenki kénye-kedve szerint alakíthatja, viszont csak a fenti hozzávalókból is finom húsételt kapunk.

Angi

katalinka3
katalinka3 Wed, 2013-03-06 08:40

Katalinka3.
Jó a recepted! A pontosítás kedvéért kérdezem, hogy semmi fűszerezés nem kell hozzá?
Pld. pici só, bors, kakukkfű, vagy rozmaring. Én ezekkel készítettem el, és nagyon finom
lett. Ezt csak azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert aki kezdő a főzés terén, ha
így készíti el, lehet, hogy kicsit íztelen lesz.
Üdv.
Katalinka3.

649
csirkemell filé 50 dkg
tejföl 150 g
sajt 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
csirkemell filé 50 dkg
szójaszósz 100 ml
méz 2 ek
napraforgó olaj 3 ek