Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors és egyszerű falafelgolyó

Gyors és egyszerű falafelgolyó
Gyors és egyszerű falafelgolyó
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha foglalkoztok testépítéssel, ne hagyjátok ki az étrendetekből a csicseriborsót! Fogyókúrás szempontból is szuper alapanyag, és az egyik legjobb növényi fehérjeforrás. Készítettünk egy egyszerűen összeállítható falafeltálat, amit fogyaszthattok rengetegféle módon, magában, salátával, savanyúsággal vagy pitával is. Mi az utóbbi kettőt választottuk, mivel így igazán kiadós és egészséges fogás. 

hozzávalók / 4 adag

Falafelgolyó

Tálalás

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót késes aprítóban ledaráljuk a petrezselyemmel, korianderrel, szódabikarbónával, olajjal, kukoricaliszttel, citromlével. Ízesítjük sóval, borssal, római köménnyel.
  2. Nedves kézzel diónyi kis gombócokat formázunk. Forró repceolajban aranybarnára sütjük, végül papírtörlőn lecsepegtetjük őket.
  3. A falafelt frissen sülve fogyasztjuk, humusszal, savanyúsággal és langyos pitával tálaljuk. A még ki nem sütött kis golyókat le is fagyaszthatjuk, és mikor kedvünk támad falafelt enni, kéznél lesz a mélyhűtőben.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 220
össznézettség: 1 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicserifasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
csicseriborsó konzerv 460 g
petrezselyem 1 csokor
koriander 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 kávéskanál
kukoricaliszt 2 evőkanál
római kömény 1 kávéskanál
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 25 ml
hummusz 200 g
olajbogyó 100 g
csemegeuborka 8 közepes db
pita 4 db