Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors-egyszerű túrós és almás lepény

Gyors-egyszerű túrós és almás lepény
Gyors-egyszerű túrós és almás lepény
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem el, s teljesen kihűlt, még a tepsiből ki se kellett szeletenként szednem, pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 5 adag

A túrós lepényhez

Az almás lepényhez

  • 1 kg reszelt alma (túró helyett)
  • 8 evőkanál búzadara (5 ek búzadara helyett)

A tetejére

ajánlat

Célszerű sűtőpapírral bélelt tepsiben sütni, úgy egészen biztos nem ragad le!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alap hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, simára dolgozzuk, majd egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
  2. A tejfölt 1 ek liszttel, 1 tojással elkeverünk, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd egyeletesen elsimítjuk rajta.
    Előmelegített, forró sütőben közepes lángon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 45 992
elküldve: 20
receptkönyvben: 533
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós lepény, túrós süti, almás lepény

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haszusz
Haszusz Fri, 2017-11-10 06:51

Jó reggelt kívánok! Köszönöm szépen a receptet, íze, állaga tökéletes lett.
üdvözöl Haszusz

Haszusz
Haszusz Fri, 2017-11-10 05:47

Üdvözöllek Gabimami! Sül a sütim, mire felkel a család meglepem Őket. Nagyon örülök a receptnek, egyszerűen elkészíthető, kevés mosatlannal és a háztartási gépek zúgásával sem ébresztek senkit, nincs "habverés". Szép csendes hajnali elfoglaltság álmatlanság ellen. Megírom majd a sikeremet is, számítok rá. Szép napot kívánok Neked! Haszusz

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2017-11-10 18:49

Szia Haszusz! Nagyon szivesen,örülök neki,hogy elnyerte receptem tetszésedet,és családnak is ízlett. További sok sikert,jó sütés főzést kívánok. Kellemes péntek estét,gyönyörű vidám hétvégét. Üdv. Gabimami58

katoca21
katoca21 Thu, 2017-04-06 17:11

Nagyon finom! Elsore csak fel adagbol keszitettem, mert annyi turom volt. Ezert picit laposabb lett, de engem egy konnyu turos retesre emlekeztet, amit pedig nagyon szeretek! :-)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2017-04-12 14:15

Katoca21!
Nagyon örülök neki,hogy elnyerte tetszésed. Kivánok további jó sütést főzést.
Egyben Áldott Húsvéti ünnepeket,és örömteli készülődést.
Üdvözlettel Gabimami.

Reta
Reta Fri, 2012-06-08 21:18

Köszi a választ, holnap kiprobálom mert a turót már megvettem!! Küldhetsz még szegény kaloriás tészta recepteket szivesen kiprobálnám, amibe ne legyen sok tojás mert a magas koleszterinszintől nem tudok szabadulni.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-06-09 07:29

Szia!
Akkor viszont tudom ajánlani a pudingos csigát,mert abban meg nincs is tojás csak margarin.
A koleszterinről csak annyit tudok mondani,nekem még tavaly állapították meg,hogy magas és a gyógyszertől meg van olyan idősza,hogy még a minimális értékem sincs meg.
Igaz annak ellenére,hogy sokat sütök,én eszem belőlle legkevesebbet.Annak örülök,hogy a családomnak nagyon ízlik,és van olyan amit egymásután készítek el nekik.Sok sikert kivánok az elkészítéséhez,de ha van almád akkor azzal is nyugodtan süsd meg.
Nagyon köszönöm,hogy elnyerte tetszésed...
További szépnapot és kellemes hétvégét kivánok!
Üdv...Gabriella..

Reta
Reta Tue, 2012-06-05 07:19

Szia! Megszeretném kérdezni hogy csak friss almával lehet késziteni a tésztát ? En sok almát szoktam télire üvegekbe rakni megreszelve (1 liter vizbe 30 dkg cukrot teszek a forró szirupban az almát belerakom, kissé megabálom, szürő kanálal üvegekbe rakom tetejére kevés szirupot amibe főtt és száraz dunsztba - mindig nagyon jól eláll és tartositó nélkül)Megkérdezném ha ezt az almát használnám mit kell pluszba vagy minuszba tennem?? vagy minden hozzávaló azonos a megirt recepttel?? Köszi

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-06-06 09:52

Szia!
Nem csak friss almával lehet,elkészíteni,én is ha más nincs az eltett lesreszelt almát használom..
Annyi,hogy már cukrot ne tegyél bele,hísz cukrosan tetted el jól nyomkodjad ki a lét,és a hozzá valókkal készítheted. Sok sikert kivánok hozzá..

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Thu, 2012-05-24 19:55

Kedves Gabimami!
Elkészítettem már mind a kettő verziót. A férjemnek az almás, nekem a túrós, a kisfiamnak mindkettő nagyon ízlett. Nekem a tejföl mindkettő tetején úgy rajta maradt, ahogy rátettem, azaz nem folyt egyáltalán lentebb... Nem tudom, hogy fel kellene-e szívódnia a tésztába?
Köszönüm a receptet! Ja, és még annyit, hogy a túróshoz egyáltalán nem kell 30 perc elkészítési idő! ;))
Üdvözlettel: WhiteMagic

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-05-25 14:02

Szia!
Nagyon örülök neki,hogy sikeres lett a süti elkészítése,és még családodnak is nagyon ízlett.
Tudom a túrósnál nem kell annyi idő,de nagyon sokan vannak,még kezdők akiknek bizti kell ennyi.
További sok sikert jó sütést főzést kivánok!
Üdv...Gabimami...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-05-08 06:59

Sziasztok lányok!
Nagyon köszönöm kedves hozzászólásotok,és tiszta szívemből örülök,hogy mindnyájatoknak tetszik.
És sikeresen eltudtátok készíteni,s még siker élmény is amikor dicsérettet adnak rá.
Kivánok további jó sütést főzést!
S nagyon kellemes szép napot!
Baráti Üdvözlettel Gabimami.....

Szilviaa
Szilviaa Fri, 2012-05-04 12:27

Hű, nagyon tetszik a recept! Azt szeretném csak megkérdezni, hogy ez szárazabb süti vagy inkább "szottyosabb"?? A tejföl eláztatja kicsit, vagy felszívódik benne? Bocsi, ha hülyeségnek tűnik a kérdésem, de a szárazabb sütiket annyira nem szereti a család, és ha száraz, akkor csinálnék hozzá valami öntetféleséget.:))

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-05-07 21:16

Szilviaa!
Nyugodtan ha gondolod még lekvárt is kinálhatsz melléje.
Az én párom most utoljára mikor készítettem,vaniliás porcukrós tejfölt kért mellé.
Ezt már rád bízom de nem szárazz tészta.
S nehari a botlásért,hogy elnéztem az írást.
Nagyon jó sütést és főzést kivánok!
Üdv....Gabimami...

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2012-05-07 05:18

Nem is azt írtam, hogy "szárazz bab", hanem, hogy szárazabb vagy szottyosabb a süti állaga?:))

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-05-07 21:11

Sia!
Nehari de az éjjel mikor olvastam én azt hittem szárazz babot írtál.
Közepesnek kell lennie,hísz az 5 evőkanál búzadara benne van,igy az almásnál bizti,hogy szárazabb....

tomanora
tomanora Mon, 2012-05-07 08:32

A te szavaiddal élve, inkább szottyosabb :) Szerintem totál vargabéles, csak sokkal egyszerűbben.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-05-07 21:08

Ez egyáltalán nem Varga béles még a receptje sem az!
Majd ha te is ennyit sütsz és fözöl,akkor vitatkozhatunk rajt...

Szilviaa
Szilviaa Tue, 2012-05-08 05:35

Kedves Gabimami!
Szerintem tomanora ezzel nem bántót akart írni, sőt! Ezzel úgy gondolom csak irányt mutatott az ízére, és állagára, hogy legjobban a vargabélesre hasonlít, csak annál sokkal egyszerűbb elkészíteni. És hidd el, ez nagyon jó dolog, mert rengetegen szeretik a vargabélest, de nem állnak neki idő és egyebek híján. Viszont, ha a tomanora hozzászólását elolvassák, tuti, hogy egyből megsütik.:)) Szép napot! Szilvi

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-05-08 06:50

Szia Szilvi!
Jó ti azért már jobban ismeritek itt egymást, de azért még sem Varga béles mivel ez nem ugy készül.Lehet,hogy sokak számára ízre hasonlit csak maga az állaga nem az.
Köszike kedves hozzá szólásod,s kivánok én is neked nagyon kellemes napot.
Üdvözlettel Gabimami ....

dius1107
dius1107 Thu, 2012-04-26 08:33

Hmmm,ez egy isteni finom sütemény!!!!Holnap elkészítem az almásat!!Mivel ilyen kevés liszt van benne(amit rizsliszttel pótoltam),és én édesítőt ill. xillitet használtam cukor helyett,ezért még diétásnak is mondható:)!!Köszönöm a receptet!!!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-05-08 06:53

Szia Dius!
Nagyon örülök neki,hogy siker élményed volt a sütivel.
Kivánok további jó sütést és főzést!
Üdv Gabimami...

dius1107
dius1107 Wed, 2012-04-25 20:52

Szerintem is érthető a recept,ma elkészítettem a túròsat!A vajat elfelejtettem beletenni:),de így is jò lett!!

tomanora
tomanora Mon, 2012-04-16 21:24

Ezt csináltam ma a vendégeknek, nagyon finom lett, valamire nagyon nagyon emlékeztetett, anyukám mondta ki a megoldást: tiszta vargabéles hangulat, de mennyivel egyszerűbb!! Köszönjük!

nyanyus60
nyanyus60 Sun, 2012-04-15 09:55

Sziasztok!Ne vegyétek rossz indulatnak,de olvassátok át a receptet,a hozzászólásokat,minden kiderül.
Köszi Gabimami!Érthető a recept,én almásat fogok csinálni.További szép napot,és jó sütés-főzést mindenkinek!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 08:58

Szia nyanyus60!

Nagyon köszönöm jó kivánságod és viszont kivánom neked is. Egyébként a lusta asszony rétesre lehet kicsit hasonlítani. Én most ha időm engedi meggyes változatban készítem el,de ugy is felteszem teljes leírással lépésről lépésre. No a képet mellékelve. Igaz én már úgy vagyok vele mivel nem mai gyerekként sütök főzök, teljesen bennem van a hozzá valók elkészítése,már rutinosan teszem és nem kell méricskéznem. Ma elkészítek egy finom sütit és legkésőbb holnap fel kerül a recepje teljes leírással és képpel együtt.
Kivánok kellemes hosszú hétvégét, jó sütést főzést!,Üdv.... Gabimami...

bberni79
Csukáné B. Bernadett / bberni79 Sat, 2012-04-14 15:32

Nemrég sült ki, isteni lett-volt sok kecsketejünk, de a sajtot már unjuk, túró lett belőle-hát lett is 1 kiló, kapóra jött ez a recept. Nagyon köszönöm-bár nem tudom milyennek kellene lenni a masszának, az enyém nem folyt, összeállt, úgy lapogattam a tepsibe, de átsült szépen

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 09:03

Szia!
Neked akkor igazán jó nem kell a boltban vásálni a tej,túró tejföl és a sajtot sem. Igy bele gondolva de jó is lenne. Kivánok jó sütést és főzést. Ha közel laknák hozzátok tuti mindig lenne friss hozzá való és nem bolti,szerintem hasznos dolgokat tudnánk készíteni még plusszban..
Az én masszám se folyós én vízes evőkanállal símitottam el egyenletesen...

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Sat, 2012-04-14 11:57

Szia Gabimami!

Tényleg jól néz ki a süti,de érthetőbben az elkészítési módját leírnád?!Előre is köszönöm!Üdv:Tamika7

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-04-14 14:55

Szia Tamika7!
Most leírom neked tejesen a HV-tól saz ELKÉSZÉSIG.
HV:Hozzá valók:teljes nagy adaghoz:
1kg túró,15 dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2evőkanál liszt, 10 evőkanál cukor,4 egész tojás, csipet só, 1 reszelt citrom héj,2 csomag vaniliás cukor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,v. (fél csomag sütőpor,) 1 nagy pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás.
Ha almásat készízünk 1 kg alma reszelve és 8 evőkanál a búzadara. A többi UA: mint a túrósnál.

Ekészítése: Az 1kg túrót,a 15 dkg lágy margarint,az 5-evőkanál búzadarát, 2-evőkanál lisztet,a 10evőkanál cukrot,4-rom tojást,csípet sót,2 vaniliás cukorral, a mokkás kanál szódabikarbónával,vagy( félcsomag sűtőporral),,jól összekeverjük simára.
Makd egy közepes méretű tepsi,melynek mérete 36cm hosszú,és 23 cm széles, jól kizsírozunk,és sütőpapírral kibéleljük,s ebbe egyenletesen elsimítjuk.
Majd a nagypohár tejfölt 1 tojással, és 1-evőkanál liszttel jól össze keverjük,ezt egyenletesen evőkanállal rá csurgatjuk a tepsiben lévő masszára.
Elő melegített forró sütőben,közepes lángon 40 perc alatt aranysárgára készre sütjük.
Ha ki hűlt vaniliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Sat, 2012-04-14 15:03

Kedves Gabimami58!
Nagyon szépen köszönöm a leírást!!!!!További jó sütést-főzést!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-04-14 15:24

Szia Tamika7!
Nagyon szívesen,és bocsika,hogy két betű híba becsuszott ..De örülök neki,hogy igy teljesen át tekinhetőbb részedre..
Viszont kivánok én is neked jó sütés főzést!

bukikrisztina
bukikrisztina Sat, 2012-04-14 10:30

Szia Gabimami! Nagyon jól néz ki, de nem értem a különbséget az almás és a túrós között. Azt írod az elkészítésnél, hogy az alap hozzávalókat tegyük tálba. De azok melyikek? Tudnád a felsorolásban külön jelölni? Köszönöm szépen.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-04-14 15:17

Szia bukikrisztina!
Most leírom neked tejesen a HV-tól saz ELKÉSZÉSIG.
HV:Hozzá valók:teljes nagy adaghoz:
1kg túró,15 dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2evőkanál liszt, 10 evőkanál cukor,4 egész tojás, csipet só, 1 reszelt citrom héj,2 csomag vaniliás cukor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,v. (fél csomag sütőpor,) 1 nagy pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás.
Ha almásat készízünk 1 kg alma reszelve és 8 evőkanál a búzadara. A többi UA: mint a túrósnál.

Ekészítése: Az 1kg túrót,a 15 dkg lágy margarint,az 5-evőkanál búzadarát, 2-evőkanál lisztet,a 10evőkanál cukrot,4- tojást,csípet sót,2 vaniliás cukorral, a mokkás kanál szódabikarbónával,vagy( félcsomag sűtőporral),,jól összekeverjük simára.
Majd egy közepes méretű tepsi,melynek mérete 36cm hosszú,és 23 cm széles, jól kizsírozunk,és sütőpapírral kibéleljük,s ebbe egyenletesen elsimítjuk.
Majd a nagypohár tejfölt 1 tojással, és 1-evőkanál liszttel jól össze keverjük,ezt egyenletesen evőkanállal rá csurgatjuk a tepsiben lévő masszára.
Elő melegített forró sütőben,közepes lángon 40 perc alatt aranysárgára készre sütjük.
Ha ki hűlt vaniliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
UI: A fenti kimondottan a túrós elkészítése.

Ez itt az alsó pedig az almás elkészítése!
Mint mindnyájan tudjuk,hogy mivel kétféle igy mind kettőt külön dolgozzuk össze és külön tepsiben sütjük.

Ekészítése: Az 1kg reszelt alma, 1 reszelt cítromhéj,15 dkg lágy margarint, 8-evőkanál búzadarát, 2-evőkanál lisztet,a 10evőkanál cukrot,4- tojást,csípet sót,2 vaniliás cukorral, a mokkás kanál szódabikarbónával,vagy( félcsomag sűtőporral),,jól összekeverjük simára.
Majd egy közepes méretű tepsi,melynek mérete 36cm hosszú,és 23 cm széles, jól kizsírozunk,és sütőpapírral kibéleljük,s ebbe egyenletesen elsimítjuk.

S egy nagy pohár, tejfölt 1-evőkanál lisztet,1 tojást jól össze keverem és evő kanállal a tepsiben lévő masszára egyenletesen rá csurgatom.
Majd elő melegített forró sütőben közepes lángon ,aranysárgára sütöm készre.Ha kihűlt vaniliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük. Bizom benne,hogy igy már sokkal érthetöbb részedre is..

kisskati78
kisskati78 Sat, 2012-04-14 14:40

szia! Bocsi hogy beleszólók Én megcsináltam ezt a receptet almásan! A túró helyett 1 kg reszelt alma kell bele (én megforgattam egy kis fahéjba) és nem 5 hanem 8 kanál búzadara a többi hozzávaló ugyanaz mint a túros receptleírásba! Remélem tudtam segíteni!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-04-14 15:21

Szia kisskati!
Én ugyan ugy oda írtam,hogy az almásnál 8-evőkanál búzadara kell,csak a túrósnál az 5-evőkanál búzadara. Te újítottál én almásnál a cítromhéjat használtam te őrölt fajban megforgattad.
De köszike legalább van aki ugy is megérti ahogy a recept leírást megadtam.
Üdv...Gabimami..

1084
tehéntúró 1 kg
margarin 15 dkg
búzadara 5 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
cukor 10 ek
tojás 4 db
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 2 csomag
szódabikarbóna 1 kk
alma 1 kg
búzadara 8 evőkanál
tejföl 450 g
finomliszt 1 evőkanál
tojás 1 db