Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors farsangi fánk gyöngyöske konyhájából

Gyors farsangi fánk gyöngyöske konyhájából
Gyors farsangi fánk gyöngyöske konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Február környékén "kötelező" fánkot enni! :) Ez egy gyors, egyszerű megoldás, kezdők is nyugodtan próbálják meg!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval, sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot is, majd az egy tojással és a tejföllel az egészet összegyúrjuk.
  2. Deszkára téve kinyújtjuk, ilyenkor még kis lisztet szórunk rá, hogy ne ragadjon.
  3. Kisebb pohárral kiszaggatjuk (6 cm átmérőjű pohárral 28 db lett belőle).
  4. Bő, forró olajban sütjük. Folyamatosan álljunk mellette, gyorsan sül. :)
  5. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. Finom házi lekvárral kínáljuk. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 863
elküldve: 9
receptkönyvben: 279
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyöske01

Mióta szakács: 2011.06.25.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nagyon gyors fánk, farsangi fánk, lekváros fánk, fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andka
Andka Fri, 2012-03-16 09:31

Hát én elkészitettem ezt a sütit,be vallom életem első fánkja volt és szerintem valami hiányzik a receptből,mert mindent a leírások alapján tettem és nem volt elég bele a folyadék,így fel javítottam 1 kicsi tejjel és még 1 tojással.Így gyúrható lett.Izre nagyon finom volt.Valóban gyor és izletes.

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Sun, 2012-03-18 12:17

Szia! Pedig én pontosan így készítem, a fenti recept szerint és jól gyúrható lesz. Pici liszttel még meg is szórom, hogy ne ragadjon a tészta és ki tudjam nyújtani. Ismerőseim is megcsinálták már és jól sikerült. Lényeg, hogy ha változtattál is rajta a végeredmény jó lett. Tényleg egy egyszerű és gyors édesség. :)

256
finomliszt 30 dkg
cukor 2 ek
1 csipet
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 150 g