Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors fűszeres kifli ahogy nyultanti készíti

Gyors fűszeres kifli ahogy nyultanti készíti
Gyors fűszeres kifli ahogy nyultanti készíti
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran járunk versenyre a gyerekekkel, ahova szívesen viszek valamilyen saját készítésű "péksüteményt". Természetesen ilyenkor a gyorsan elkészülők előnyt élveznek, és itt a kelesztéssel valóban nem kell sokat bajlódni. Az interneten bukkantam rá erre a receptre, és nagyon ínycsiklandónak találtam. A kétféle íz közül még nem sikerült eldöntenünk, melyik a jobb, de pillanatok alatt elfogyott ez a nem csekély mennyiség.

hozzávalók / 6 adag

  • 60 dkg liszt
  • 5 ek olaj
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 1 tk só
  • pici cukor
  • 3 dkg élesztő

Töltelék:

  • 15 dkg füstölt tarja
  • 1 csomó snidling
  • 1 ek vaj és olaj keveréke
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. Én ezt a kenyérsütőre szoktam bízni: a nedves hozzávalók kerülnek alulra, aztán rá a liszt, a sarkokba a só és a cukor, középre az élesztő. A dagasztás után 30 percig kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a tarját egészen kicsire aprítjuk (én aprítóval szinte ledaráltam), és az 1 evőkanál vaj és olaj keverékén megpirítjuk. A metélőhagymát szintén apróra vágjuk, és a kész tarjához keverjük. A sajtot lereszeljük.
  3. Ha a tésztánk elkészült, négy egyelőre részre osztjuk. Az első tésztánkat kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaj felével, és rákenjük a tarjás keveréket. Ezután lefedjük egy másik, szintén kör alakúra nyújtott tésztával.
  4. Ezután 16 egyenlő részre vágjuk, mint a tortát. Feltekerjük, és kiflit formálunk belőlük.
  5. Újabb tésztát nyújtunk, amit szintén megkenünk vajjal, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Befedjük egy másik tésztalappal, és ugyanúgy járunk el, mint az előbb.
  6. Tojássárgájával megkenjük.
  7. Rövid ideig még pihentetjük (kb. 15 perc), és forró sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 56 039
elküldve: 30
receptkönyvben: 910
elkészítve: 41/44
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarjás-snidlinges kifli, gyors sajtos kifli, vajas kifli tarjával

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Körtevirág
Körtevirág Mon, 2015-01-12 21:16

OK, köszönöm a válaszodat. Én a múltkor nyers bacont raktam bele, legközelebb kipróbálom főtt tarjával. Ízlett egyébként, köszi a receptet! :)

Berber
Berber / Berber Wed, 2014-08-13 18:59

30 perce sült ki, de már elfogyott. Mivel tarját nem kaptam, bacon-t és sült sonkát tettem bele helyette. Én a sajtot is ráraktam, úgyhogy sajtos snidlinges sonkás banon-ös kiflik lettek, 24db. Mennyei! Gratulálok a recepthez! Legközelebb bolognai-val töltöm, és a sajtos-tökmagos-napraforgómagos változatot is napirendre tűztem!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Thu, 2014-08-14 07:13

Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszi az ötleteket az újabb ízkombinációkra! Azt hiszem, én is kipróbálom majd.

asztaloszsu
asztaloszsu / asztaloszsu Mon, 2014-08-11 14:21

Nekem sajnos az alaptészta kezelhetetlen lett! Gyúrtam bele még 3 kanál olajat és egy csomó lisztet, s még így is alig lehet bánni vele, úgy ragad. A töltelék finom, de ezzel az alappal többet nem próbálkozok.

nyultanti
nyultanti / nyultanti Mon, 2014-08-11 16:39

Szia! Nagyon sajnálom, hogy csalódás ért. Javaslom, hogy próbáld ki egyszer újra. Én nem egyszer készítettem már el, és tökéletesen működött, nem is töltöttem volna fel, ha nem így lenne. Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom, és látványos recept.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-29 17:45

Király kaja, mi is szeretjük az ilyet. Finom, benne van minden, ami kell. Gratulálok, nagyon szépek. Üdv: Évi néni