Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors gesztenyés-diós piskóta

Gyors gesztenyés-diós piskóta
Gyors gesztenyés-diós piskóta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló krémet csináltam már, és mivel karácsonykor elmaradhatatlan nálam a gesztenye és a dió, ezért mixeltem egyet)))

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét és lassan, óvatosan összedolgozzuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (tűpróba).
  4. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, elkeverjük, majd a diót és a rumaromát, és alaposan összekeverjük (gépi habverő a legjobb hozzá).
  5. Ha kihűl a piskóta, akkor három részre vágjuk, megkenjük a krémmel és cukorgyöngyökkel díszítjük, majd betesszük a hütőbe, hogy kissé összeálljon. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 717
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes piskóta, rumos-gesztenyés szelet, diókrémes-tejszínes gesztenyeszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

595
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 0.5 l
gesztenyemassza 500 g
dió 20 dkg
porcukor 5 dkg
rumaroma 15 ml
cukorgyöngy 2 ek