Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors halleves Mikibácsitól

Gyors halleves Mikibácsitól
Gyors halleves Mikibácsitól
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bajaiak vagyunk, azaz sok halat eszünk. Van, amikor halászlével készülünk egy ünnepi étkezésre, de van, amikor csak gyorsan-gyorsan valami ennivaló kell. Semmi extra. Ilyenkor kiváló a gyors halleves. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Időhiány esetére tökéletes gyors leves. Akkor is főzzük, ha felhalmozódott a fagyasztóban a mindenféle nyers halmaradék. Hagyma, paprika, só, hal, plusz tészta, ennyi. Nem egy francia ételkülönlegesség, de hát nem kell mindig kaviár sem...

Szólj hozzá!

elkészítés

Főzés

  1. Nagyobb lábasba tesszük a felkockázott hagymát. Rátesszük a haldarabokat, lehet fagyottan is. Sózzuk. Felöntjük 2 liter vízzel.
  2. Alágyújtunk, amikor forrni kezd, beletesszük az őrölt fűszerpaprikát. A lényeg: Azért kell a nagyobb lábas, mert Teljes Erővel Forraljuk, zubogjon a lé! Folyamatosan hab legyen a tetején! A forrástól számított 30 perc alatt a pirosból narancssárgára változik a lé színe, kiszőkül. Szétfő az őrölt paprika, és besűríti a levest.

Tésztafőzés, tálalás

  1. Közben kevés sós vízben kifőzzük a gyufatésztát. Mivel én gluténmentesen eszem, ezért néha gluténmentes tésztát kapok hozzá, néha gluténmentes csipetkét. A kifőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel öblítjük. A kész levest is leszűrjük, a tésztával fogyasztjuk. Aki szeret szálkázni, eheti a főtt halat utána, ha nem ajándékozza a macskáknak.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyszerű halleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

245
kárász 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
2 teáskanál
gyufatészta 15 dkg
víz 2 l