Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors házi krémes Olaszné Ancitól

Gyors házi krémes Olaszné Ancitól
Gyors házi krémes Olaszné Ancitól
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy  receptújságból származik, de ezen a recepten is itt-ott változtattam. Ezt a változatot teszem most közzé.

A tészta lapok hozzávalóin nem változtattam, de fogok. Legközelebb saját készítésű krémes lapot használok, amit szintén előző nap  nagyszerűenel lehet készíteni, és felhasználásig hűtőben tárolni.

Bolti vajas tésztából is megoldható, ha valaki nem akar sokat pepecselni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük. Legjobb előző nap elkészíteni.
  2. Két lapot nyújtunk a tésztából, 10-10 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha hólyagos a teteje, ilyennek kell lennie. Érdemes az egyik lapot sütés előtt óvatosan bevágni, hogy később könnyebb legyen szeletelni (ne vágjuk át a tésztát!).
  3. A krémhez összekeverjük a pudingport a van. cukorral, a 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzáadjuk a tejet.
  4. A tojásfehérjét gőz fölött a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  5. Lassú tűzön sűrűre főzzük a pudingot, óvatosan belekeverjük a tojáshabot, és levesszük a tűzről.
  6. Az egyik lapot kapcsos tortaformába tesszük,  még forrón rásimítjuk a krémet.
  7. A krémes tetejét, amit becsíkoztunk, átvágjuk rendesen, és a süti tetejére rendezzük.
  8. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 904
elküldve: 12
receptkönyvben: 351
elkészítve: 8/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes torta, házi készítésű krémes, krémes házilag

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nettunderke
nettunderke Sat, 2014-10-25 19:30

Most vegeztem vele, de nagyon elrontottam, mert lusta voltam tesztat gyurni. Az Aldi-bol vettem a tesztat, torta forma hatuljan sutottem, de ahogy sult ugy zsugorodott a teszta ossze. Legkozelebb nem leszek lusta. Majd a holnapi vendegeim velemenyt mondanak.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2014-11-10 11:59

Kedves nettunderke !
Annak ellenére, hogy bolti tésztából készítetted,én nagyon drukkolok neked,hogy elnyerje a vendégeid tetszését! A bolti tésztánál mindig nagyobbra érdemes nyújtani a tésztát,nem baj ha nem szép kerek,körbe lehet vágni és már kész is !
További jó sütögetést kívánok ! Anci

Kiss Katalin
Kiss Katalin Sun, 2013-01-27 15:01

Kedves Anci!

Tegnap készítettem el ezt a süteményt. Mondanom sem kell, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. Isteni finom, és nagyon egyszerű elkészíteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Annyit változtattam csak, hogy nem gőz fölött vertem fel a tojásfehérjét, hanem simán és így kevertem a pudingba.

Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-01-28 12:56

Kedves Katalin !
Nagyon örülök, hogy sikerült és ízlett nektek is. Valóban nagyon gyorsan kész.
Köszönöm a visszajelzésed. Szeretettel üdvözöllek: Anci

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 Tue, 2012-08-14 17:03

megcsináltam és nagyon finom lett! el is fogyott mind. :) bár én kicsit változtattam az arányokon. kevesebb cukor került bele és több tojásfehérje!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-08-09 19:52

Ancikám, most szívesen megkóstolnám ezt a csodás krémest. Tuti, hogy elkészítem, mert nagyon tetszik.
Köszi, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-08-10 12:48

Kedves Edit !
Örülök, hogy tetszik, próbáld ki nyugodtan és tudasd velem a végeredményt. Jó ?
Sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv:Anci

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2012-08-21 09:14

Kedves Anci!
Nagyon finom a krémesed, sikerem volt vele, úgyhogy hamarosan újra el kell készítenem.
Köszi, Edit

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 Mon, 2012-08-06 18:58

köszi!

és még egy kérdés... ha én csak 20 dkg cukrot teszek bele, akkor csökkentsem le a vaníliapudingok számát és a tejből is kevesebbet tegyek bele? mit gondolsz? szerinted mennyit tegyek bele a pudingból és a tejből??

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-08-07 11:39

Kedves kiscsillag23 !
Szerintem ne csökkents a hozzávalók mennyiségén, mert a cukor mennyisége csak az édességén módosít ! Így is édes lesz, csak nem annyira ! Ha a szénhidrát tartalma miatt akarod csökkenteni a cukor mennyiségét, nyugodtan használhatsz cukor helyett édesítőszert.Sok sikert: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-08-06 12:22

Kedves kiscsillag23 !
Nem kérdezel hülyeségeket és nagyon szívesen válaszolok: Az eredeti recept 9 db tojás fehérjét ír,
én redukáltam le 4 db-ra, mert sokalltam. Jól értelmezted, 1 sárgája a tésztájába, 5 tojásfehérje
habbá verve pedig a krémbe. A lapokat meg lehet sütni tepsi hátulján is, de én kikentem a kerek
formám alját és azon sütöttem meg. Jókedvű sütögetést kívánok ! Anci
(Én a tojás maradék részét kis zárható edényben el szoktam tenni hűtőbe és panírozáshoz,
sütéshez, tojásos leveshez, stb. szoktam elhasználni. )

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-08-06 12:04

Kedves Éva-Anyóca !
Nagyon szívesen !Ha tanácsolhatom, házi vajas tésztából készítsd el a lapokat, ha nem akarod
tölteni vele az időt, LIDL-es vajas tészta is jó. Meglátod, tökéletes lesz és nem utolsó sorban
gyors !Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-06 22:09

Kedves Anci!

Köszönöm a tippet, -a hol vásároljam meg, ez sokszor gondot okoz, ha nem akarom a tésztát magam készíteni, -ma még élni se volt kedvem, moccanni se, annyira iszonyatos hőség volt!!!! :-( Örülök a nyárnak, de ez már nem az volt....kicsit észhez tér a nyár, normalizálódik, és készítem, köszönöm.:-D

Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-08-07 11:41

Kedves Évám !
Most egy kicsit alább hagy a hőség, remélem lesz alkalmad elkészíteni.
A tippet pedig nagyon szívesen ! Puszi: Anci

mojzecska
mojzecska Sun, 2012-08-05 09:42

Tudom nem bele kotyogós....csak egy jó tanács:
Ha a tészta lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk,nem lesznek rajta óriási hólyagok,sülés után!
Remélem nem haragszol Olaszné Anci?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-08-06 12:11

Kedves mojzecska !
De belekotyogós ! Ez az oldal arra is jó, hogy elmondjuk egymásnak a jó tanácsainkat.
Nem haragszom és tudom, hogy meg kell szurkálni, hogy ne legyenek rajta hólyagok.
Akinek a receptje nyomán elkészítettem, ő szerinte úgy a jó, ha hólyagok képződnek a tésztán !
Kíváncsi voltam, hogy az általa írt alapanyagokból, hogyan lesz hólyagos!
Hát röviden ez a történet. Azért köszönöm a jó tanácsot !
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 Sat, 2012-08-04 22:27

ha jól értelmezem akkor a 4 tojássárgáját nem teszed bele, ugye? csak az 1-et a tésztába! a fehérjéket pedig a krémbe!
a lapokat a tortaforma alján sütöd meg,vagy benne? kivajazod a formát? bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de nem volt egyértelmű. :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-08-04 19:43

Kedves Ancikám!
Nagyon szép a tortád. Holnapra vendégeket várok, már megsütöttem a tésztát, de a krémed receptjét kölcsön veszem. Köszi.Piroska

392
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 tk
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
margarin 12.5 dkg
1 csipet
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
vaníliás pudingpor 4 tasak
tojásfehérje 5 db
tej 1 l