Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors indiai vajas csirke

Gyors indiai vajas csirke
Gyors indiai vajas csirke
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc indiaiak által kitalált, Brit Birodalom által terjesztett curry-m leggyorsabb módja. A gyorsaságot úgy értem, hogy nem szükséges a húst pácolni, a sütési módszerrel majdnem tökéletes az eredmény. Ha valaki nem akar a paradicsommal pepecselni, használhat helyette másfél deci paradicsompasztát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Naan-al tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk (készülhet mellel, de szerintem a comb nem szárad ki annyira. Vagy eleve filézett combbal).
  2. A salottát, a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágjuk.
  3. A fűszereket mozsárban megőröljük. A paradicsomokat a tetejükön x alakban bemetsszük, és 1 percre lobogó forró vízbe tesszük.
  4. Ha kész, könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk a ghee-t, és rátesszük a salottát. Közepes lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig sütjük. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve és a vaj újabb 1-2 percre.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és kb. 20 percig rotyogtatjuk. Adhatunk hozzá egy pici vizet is.
  7. Közben egy másik lábosban felmelegítjük a maradék olajat, és a legnagyobb lángon hirtelen megpirítjuk a csirkehúst, hogy kicsit barnás pirult legyen, de ne főjön meg, majd elzárjuk a gázt.
  8. 20 perc múlva villával szétnyomkodjuk a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadjuk a joghurtot és a tejszínt, elkeverjük, és egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk a gázt.
  9. A szaftból kiveszünk pár kanálnyit, és 10-15 perc alatt megfőzzük benne a húst. Újra meggyújtjuk a gázt a szaft alatt, visszatesszük a csirkét, jól összeforgatjuk, és megszórjuk aprított korianderrel.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 501
elküldve: 4
receptkönyvben: 492
elkészítve: 42/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indiai csirke, paradicsomos indiai csirke

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tme
tme Wed, 2015-02-25 11:38

Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet! Tegnap elkészítettem (kicsit módosítottam a fűszereken, mert nem volt itthon mindegyik- szerintem sincs két egyforma vajas csirke :) ) Nagyon finom, krémes lett, pont ahogyan szeretjük!

Mazsola.N
Mazsola.N / Mazsola.N Mon, 2015-01-19 13:38

Szia:)
Ez a recept egyszerűen zseniális!! Már vagy 5x készítettem el( 3 hónapon belül), a család pedig minden alkalommal odáig volt...egysezrűen imádják! Már kívülről tudom a receptet...Szóval köszönöm!!
Annyi, hogy én kókusztejszínt tettem bele,és házi csapatival tálaltam, illetve hiány miatt a koriander is elmaradt...de így is "ehető" :D
Üdv, Nóri

Laucica
Laucica Sun, 2014-09-21 14:49

Már másodszorra készült a héten, és ha így folytatom, már csak ezen fogunk élni. Túl jó!!! Igaz, ezt a szép sötét színt sehogy sem sikerül elérni, ami a képen van, mert mindig kivilágosodik a joghurttól és a tejszíntől, de úgysem bámuljuk sokáig:) Kínai tésztával tálalva egyszerűen zseniális! Köszönjük a receptet:)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2014-09-21 19:38

Szia!
Ha kibírod, hagyd egy kicsit állni. :) Minél több idő telik el, a paradicsom színe annál intenzívebb lesz. :)
De örülök, hogy ízlik!
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

lumiere
lumiere / lumiere Tue, 2014-09-09 09:58

Tetszetős recept, minden akad hozzá otthon, kivéve a görögszéna, de majd azt is beszerzem. Viszont a habtejszín helyett kókusztejszínt teszek majd bele, az gyakrabban fordul elő a spájzban. :) Köszi a receptet, majd beszámolok róla hogy sikerült. :)

Timcca
Timcca Sun, 2014-08-24 22:47

Szia! Érdeklődnék, hogy olyan íze van mint az indiai éttermek étlapján megtalálható vajas csirkének? Mert én ezen a néven már számtalan receptet kipróbáltam és még egyik sem volt olyan... Ez a kedvenc ételem és elvonási tüneteim vannak ha időnként nem ehetek egy tányérral :-)
Amúgy ha friss gyömbér helyett gyömbérport használok, szerinted mennyi kell belőle?
Köszönöm!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2014-09-21 19:36

Szia,

ne haragudj, elfelejtettem anno válaszolni...az első kérdésre nem is tudok. Én még soha nem fogtam ki két ugyanolyan vajas csirkét. Jellegében szeretem, de van olyan hely, ahol nagyon jól csinálják, és van ahol felejthető. Ez egy gyors recept, szerintem nagyon jó, próbáld ki. :)
A szárított fűszerből mindig több kell, mint a frissből, de (remélem nem bántalak meg) pont az ilyen kis változtatásokon múlik, hogy olyan lesz-e mint az éttermi. Szerintem nincs a világon egyetlen magát indiainak nevező étterem sem, ahol a friss gyömbért porra cserélnének! Teljesen más íze lesz, ha frissel készül, és a gyömbér nem drága, bárhol beszerezhető. :)
Remélem, hogy ízleni fog, ha kipróbálod. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

terranova56
terranova56 Sun, 2014-08-24 17:57

ghee, garam masala, salotta hagyma, chili pehely, görögszéna, na ezek nálam alaptartozékok, a 2cm gyömbér még van otthon, vajon a vastagabbat, vagy a vékonyabbat vegyem elő

557
ghee 2 ek
vaj 2 ek
csirke felsőcomb 4 db
salottahagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 2 cm
garam masala 1 ek
citromlé 2 ek
chilipehely 1 kávéskanál
joghurt 2 dl
habtejszín 200 ml
paradicsom 4 nagy db
görögszéna 1 kk
koriander 0.25 csokor
0 ízlés szerint
római kömény 1 teáskanál