Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors karamellás torta

Gyors karamellás torta
Gyors karamellás torta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam és beleszerettem...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A karamellás krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 A tészta készítése:

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet, olajat és a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. Kikent, lisztezett szilikonformába tesszük, és berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A mikró ajtaját még 3 percig ne nyissuk ki, hadd pihenjen a torta.

A krém készítése:

  1. A karamellből 3 evőkanállal félreteszünk (ezzel kenjük majd le a kihűlt tortát), a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  2. A tejszínt a cukorral keményre verjük.

A torta összeállítása:

  1. A tortát lekenjük a félretett 3 evőkanál karamellel, megszórjuk durvára tört földimogyoróval, rákenjük a krémet, és ráhalmozzuk a tejszínt.
  2. Olvasztott csokival, csokis mogyoróval vagy tetszés szerint díszítjük. A hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 545
elküldve: 6
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás torta gyorsan, mikrós karamellás torta, karamelltorta mikróban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2013-01-01 15:36

Köszi, akkor 3 db 170 g-os tubus felfőzve éppen elég lesz :-)

Brea
Rea / Brea Wed, 2012-12-19 11:15

1 doboz karamellizált sűrített tej. Ezt részleteznéd? Régóta keresek ehhez a folyamathoz egyszerű receptet, de nem merek nekiállni. Hátha a Te módszered lesz a nyerő :)

Köszi.
Rea

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2012-12-19 11:49

Kedves Brea! Nálunk lehet kapni kész karamellizált sűrített tejet, ehhez a sütihez ezt használtam. Állítólag nálatok is lehet kapni (http://arbat.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=2...). Több oldalon is olvastam (itt a NoSaltyn is, pl. itt - http://www.nosalty.hu/recept/marlenka-kesz-karamellel) hogy a sűrített tejet (tubusosat) befőttesüvegbe nyomják és két és fél óra hosszan forró vízben főzik és a vízben hagyják kihűlni!! Azt is olvastam, hogy fazékban kis lángon karamellizálják, de így még nem próbáltam. Ha esetleg kapható nálatok (Lidl-ben) ilyen kiszerelésű sűrített tej

http://jokaja.hu/suritett-tej-a-lelohelyrol/
vagy ilyen
http://gasztroabc.hu/lexikon/alapanyagok/tejtermek/946_kondenzalt-tej/,
ezeket próbáld vízben főzni minimum 2,5 óra hosszat.
Pár napja tettem fel ide egy házi készítésű sűrített tej receptet, elvileg ebből is lehetne karamellizált tejet kapni (szintén a befőttesüveges technikával), de én ezt még nem próbáltam ki.
A lényeg, hogy kenhető karamellt kell kapnod...ne legyen folyós és ne legyen kemény... :)
Remélem segítettem, boldog ünnepeket kívánok, üdv. Szivi

845
tojás 3 db
cukor 120 g
finomliszt 100 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
víz 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
sütőpor 1 kk
sűrített tej 150 g
vaj 250 g
habtejszín 250 ml
vaníliás cukor 1 csomag
földimogyoró 5 dkg
csokoládé 5 dkg
törökmogyoró 5 dkg