Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors kerti ebéd

Gyors kerti ebéd
Gyors kerti ebéd
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeptemberben a kert csak úgy ontja a terményeket. Van is munka vele bőségesen. A nem túl szép darabokból, maradékokból  összeállított ebédet azért szeretem, mert gyorsan készül. Hasonlít a lecsóhoz, ratatouille-hoz, mégis más. Nincs két azonosra sikeredett étel, a rendelkezésre álló hozzávalóktól függ, milyen arányban használjuk fel őket.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikát, a meghámozott paradicsomot, cukkinit, padlizsánt kockára vágjuk, a mángoldnyelet egy centis darabokra vágjuk. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk, apróra daraboljuk
  2. A szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük.
  3. Beletesszük a kétféle hagymát, megfuttatjuk. Ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
  4. Gyakran kevergetve főzzük, ha elfőné a levét, maradék borral, sörrel felöntjük.
  5. Egy szelet kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 550
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kerti zöldséges lecsó, kerti lecsó, zöldséglecsó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
cukkini 1 kis db
padlizsán 1 kis db
kelkáposzta levél 3 db
mángold 3 db
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint