Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors krémes piskóta Edit konyhájából

Gyors krémes piskóta Edit konyhájából
Gyors krémes piskóta Edit konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, finom krémes. Ajánlom elkészítésre. Finom, gyors sütemény!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (7-8 perc), majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a piskótát beleöntjük, majd megsütjük.
  4. A vaníliás pudingporokat a tejjel, cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
  5. A tejszínt a cukorral keményre verjük.
  6. A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a pudingos krémhez keverjük.
  7. Jól kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is.
  8. A két krémet összekeverjük, kb. 10 percre a hűtőbe tesszük, és ezután a piskóta tetejére simítjuk.
  9. Cukrozott kakaóval szórjuk meg a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 042
elküldve: 5
receptkönyvben: 168
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes piskóta, vaníliakrémes piskóta, vaníliás-tejszínes piskótaszelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
tojás 4 db
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7.5 dl
cukor 7 ek
vaníliaaroma 1 tk
habtejszín 250 ml
cukor 2 ek
zselatin 2 ek