Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors leveles gyümölcsös lepény

Gyors leveles gyümölcsös lepény
Gyors leveles gyümölcsös lepény
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy olyan süti, amiből nálunk egy tepsivel sohasem elég! (Én egyedül képes vagyok megenni egy tepsivel.)
Az ötmagvas sós rudak édes variációja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Próbáljátok ki másféle gyümölcsökkel is: nektarin, sárgabarack, őszibarack, alma stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk 35x40 cm-esre. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, félbe vagy szeletekre vágjuk, és kimagozzuk, majd a vágott felükkel felfelé sorba rakjuk a tésztán.
  3. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és egyenletesen megszórjuk vele a gyümölcsös tésztát.
  4. Sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. (Az a jó, ha levet ereszt a gyümölcs, és összesül cukros fahéjjal.)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 419
elküldve: 4
receptkönyvben: 304
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna

Mióta szakács: 2010.06.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös lepény leveles tésztából, szilvás lepény, almás lepény, barackos lepény, egyszerű gyümölcsös lepény, leveles tésztán sült gyümölcsök

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mana75
Marianna / Mana75 Tue, 2011-07-26 10:05

Nekem le szokott jönni könnydén a papír. Sajnos nincs ötletem, de ha valaki tud valami okosat szívesen fogadom az ötletet!

Heni77
Heni77 / Heni77 Sat, 2011-07-16 17:24

Marianna, azon vívódok, hogy most rögtön elmenjek-e a boltba leveles tésztáért vagy talán, valahogy, nagyon nehezen kibírom-e hétfőig... Nehéz döntés... :)
(Pedig mindig van itthon, csak most a nemrég holt csirkék bitorolják a fagyasztót.)
Nagyon szeretem a leveles tésztás édes és sós dolgokat, ezt biztosan ki fogom próbálni!
Üdv,
Heni

Mana75
Marianna / Mana75 Tue, 2011-07-26 10:07

HENI! Próbáld ki, mert a a fiúk odáig vannak érte! (Nem lenne rossz, ha az Anyós jelöltünk is tudna ilyet!;))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-22 18:20

Kedves Mana75!Köszi a választ.Mindegyik gyümi finom.Ha nem túl kemény, azaz fajta függő a körte, szerintem azzal is fini lehet.Hú...Az a karamellás,gyümölcsös csoda,hm..összefutott a számban a nyál, most megkívántam.Köszi!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-22 12:16

És mindig az egyszerű a nagyszerű!!Nem kell sokat bíbelődni vele, és ráadásul fincsi is!!Mit gondolsz?Sárgabarackkal is menne a dolog??Éva-Anyóca

Mana75
Marianna / Mana75 Thu, 2010-07-22 12:56

Szia Éva-Anyóca! Én már készítettem sárgabarackkal is, és az is finom lett! :-) A lényeg, hogy engedjen levet a gyümölcs, mert úgy igazán finom ahogy összesül a fahéjas cukorral. Nálunk egyébként a szilvás, a nektarinos és az almás fogy a legjobban. És az almás télen is friss gyümölccsel készülhet... Körtével viszont még nem próbáltam.
Üdv: Mana

569
leveles tészta 50 dkg
szilva 80 dkg
cukor 2 ek
fahéj 2 kk