Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors leveles rúd

Gyors leveles rúd
Gyors leveles rúd
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig van otthon leveles tészta az ilyen gyors fogásokhoz, reggelire tökéletes.

Szaláminak inkább azt a nagy átmérős szeletest ajánlom. Azok nem engednek sok zsírt, nem áztatja el a tésztát.

Kedvünkre variálható, megkenhető pizzaszósszal, tejföllel, pesztóval. Azt teszünk bele, ami éppen akad otthon. Igazából én azt a verziót írtam le, amit anyu is szokott csinálni, és mi nagyon szeretünk. :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, belehelyezzük az egyikbe a virsliket (nekem pont 10 darab kellett 1 rúdhoz), a másikba a szalámiszeleteket.
  2. Ezekre ráhelyezzük a félbevágott uborkákat, és mehet rá a sajt.
  3. Ráhajtogatjuk a tésztát két oldalról, felhajtjuk a végét (lehetne szebben is, de most egyszerűen csináltam). A tojást felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, és megkenjük vele a rúd tetejét.
  4. 180-190 fokos sütőben alsó-felső sütésen kb. 20-25 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtosroló

Mióta szakács: 2019.04.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós leveles

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1212
leveles tészta 2 csomag
virsli 250 g
szalámi 250 g
csemegeuborka 10 db
trappista sajt 20 dkg
tojás 1 db
1 csipet
fehér bors 1 csipet
petrezselyem 1 tk
fokhagymapor 1 csipet
szezámmag 3 teáskanál