Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors marokkói csicseriborsó-leves

Gyors marokkói csicseriborsó-leves
Gyors marokkói csicseriborsó-leves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Melegítő leves a mesés keletről - ráadásul 20 perc alatt kész van.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Meleg pitával még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a szárzellert vékony csíkokra.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zellert, mellészórjuk a római köményt, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet is.
  3. Felöntjük alaplével, majd beletesszük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a csicserikonzervet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a felaprított korianderleveleket.
  4. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk belé.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 14 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, újév, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos csicseriborsó-leves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SethChimera
SethChimera Mon, 2018-01-08 20:12

Ez egy nagyszerű leves, főleg az adja az erősségét hogy könnyen variálható (pl bab a csicseri borsó mellé, esetleg kevés burgonya, vagy paszírozott paradicsommal a darabolt helyett és akkor savasabb lesz és nem kell citromlé), több is variációban elkészítettem az elmúlt hetekben és mindig finom lett .
Köszönöm.

fuszulyka
fuszulyka Sun, 2017-12-03 14:08

Nagyon finom és tényleg egyszerűen elkészíthető. A hozzávalókhoz nem volt minden, így sima zeller került bele gyufaszál méretűre vágva, sima kömény a római helyett és koriander helyett petrezselyem.

206
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
halványító zeller 1 közepes szár
alaplé 1 l
konzerv paradicsom 400 g
csicseriborsó konzerv 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 10 szál
citromlé 0.5 citromból nyert