Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors meggyes piskóta

Gyors meggyes piskóta
Gyors meggyes piskóta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyszezon kötelező darabja ez a pillanatok alatt elkészíthető, szaftos és nagyon puha meggyes süti!
Imádjuk!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba ütjük a tojásokat, majd a cukrokat, és fehéredésig keverjük egy kézi mixerrel. Jöhet bele az olvasztott vaj, majd ha elkevertük, akkor a tej is.
  2. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és fahéjat, majd belereszelünk egy citrom héját.
  3. Csomómentesre keverjük, és egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük a keveréket.
  4. A kimagozott meggyeket szétszórjuk a masszán, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 4 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1172 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
tojás 2 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 100 g
tej 1 dl
finomliszt 200 g
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
fahéj 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
meggy 20 dkg