Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors, olaszos húsos ragu

Gyors, olaszos húsos ragu
Gyors, olaszos húsos ragu
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az olaszos ihletésű ragut nagyon régóta készítem. Az "ember lánya" sok mindenre képes, ha éhes családja bolognai spagettit, milánói makarónit, vagy csak egyszerűen olaszos pizzát enne, de a speciális hozzávalókat nem tudja varázspálcával rögtön előteremteni. Tehát improvizál, vagyis abból dolgozik, ami van otthon. Nagyon bevált, szeretjük.  A paradicsommal, vagy a vízzel tehetjük ízlésünknek megfelelően szaftossá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy méretes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk benne. Ezután beletesszük a darált húst, és összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a babérlevelet. Kevergetve sütögetjük addig, amíg a hús teljesen át nem sül.
  2. Ezután meghintjük fűszerpaprikával, és hozzáöntjük a paradicsomot, illetve ha szaftosabban szeretjük, a vizet. Összekeverjük. Kakukkfűvel, cukorral, ízesítjük. Kevergetve 10-15 perc alatt összesütjük.
  3. Az elkészült ragut használhatjuk spagettihez, metélthez, pizzára feltétként, melegszendvicshez, vagy töltelékként palacsintába.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 1 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
415 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bolognai ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

306
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 2 teáskanál
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
passzírozott paradicsom 3 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint