Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors öntött fánk

Gyors öntött fánk
Gyors öntött fánk
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez tulajdonképpen egy nagyon finom, könnyű, ropogós, gyors fánk. Elkészítése nagyon egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.
  2. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral keverjük ki, majd dolgozzuk bele a rumot/vanília aromát, majd felváltva keverjük hozzá egy kézi habverővel a langyos tejet és a szitált lisztet. Csomómentes legyen a tésztamasszánk. Végül óvatosan dolgozzuk bele a kemény tojáshabot is.
  3. Egy lábasban az olajat forrósítsuk fel annyira, hogyha beledobunk egy csipet kenyérbelet, azonnal feljöjjön a tetejére. Ez közepes lángon kb. 15 perc.
  4. A tésztamasszát kanalazzuk bele vagy egy habzsákba, de még egyszerűbb, ha egy alaposan kimosott ketchupos flakonnal dolgozunk, elkezdjük belenyomni a forró olajba. Amilyen nagyságban szeretnénk. Érdekes alakzatokat produkál sütés közben.
  5. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, majd porcukorral hintve szervírozzuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánkkarika, mini fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

561
finomliszt 22 dkg
tojás 3 db
vaníliás cukor 2 ek
rum 1 ek
tej 1.5 dl
1 csipet
porcukor 3 dkg