Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors pizzás táska

Gyors pizzás táska
Gyors pizzás táska
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató, hűtést nem igénylő, melegen és hidegen is fogyasztható, egyszerűen szállítható kajcsira volt szükség

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát pici olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát. Ezzel kicsit átforgatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Adunk hozzá sót, borsot, bazsalikomot, oregánót. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a kukoricát. Adunk hozzá egy kis cukrot is, a paradicsompüré savanysága miatt.
  2. Ha úgy gondoljuk, nem lett elég sűrű liszttel sűríthetjük a következő módon. 1-2 ek lisztet teszünk egy kis tálba és a hús levéből merünk rá pár kanállal, habverővel csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Ezután összefőzzük, ha szükséges még ízesítjük.
  3. Nekikezdhetünk a tésztának. Kimérjuk egy tálba a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket és az olajat. Aprán adagoljuk a langyos vizet, addig amíg egy nyújtható (nem ragadós) tésztát kapunk.
  4. Félbevágjuk a tésztát, a felét félretesszük egy folpackba csomagolva, hogy ne száradjon. A másik felét jól belisztezett deszkán kb 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Felkockázzuk (kb 15×15 cm). 
  5. A közepére halmozunk egy kis reszelt sajtot, majd ráhalmozunk kb 2 evőkanállal a húsból. A széleit megkenjük tojással, majd összehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással és már mehet is a sütőbe. 
  6. Majd elővesszük a tészta másik felét, és sütés közben ezt is az előbb leírtak alapján előkészítjük.
  7. Aranysárgára sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 833
elküldve: 3
receptkönyvben: 177
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

darált húsos táska, paradicsomszószos táska, pizzás táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

635
vöröshagyma 1 kis fej
darált pulykahús 20 dkg
gomba 2 közepes db
csemegekukorica 5 dkg
sűrített paradicsom 70 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
finomliszt 40 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1.5 ek
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
sajt 10 dkg
tojás 1 db