Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors sóskamártás Gonoszkától

Gyors sóskamártás Gonoszkától
Gyors sóskamártás Gonoszkától
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sóska is az az étel, amit nagyon szeretünk. Szoktam rántott hús-krumpli párosítással vagy sült hús-rizs párosítással tálalni. Ezen kívül még főtt tojás-krumpli vagy rántotta (esetleg tükörtojás)-rizs párosítással. De az biztos, hogy aki szereti, mindegy hogy mivel tálalja, mert mindig finom, ha az ízek harmóniában vannak. Én ma hagymás krumplin sült csirkemell- és combbal tálaltam. 100 grammban 105 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg sóska (friss sóska hiányában fagyasztott)
  • 3 dkg finomliszt
  • 30 dkg tejföl (nálam 10%-os)
  • 5 dkg cukor (ízlés szerint, aki nem szereti édeskésen, akkor kevesebbet tegyen bele)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskát leszárazzuk, alaposan megmossuk (ha fagyasztott a sóskánk, akkor kiengedjük).
  2. Egy lábosba tesszük, megfonnyasztjuk, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Cukrozzuk, és 1-2 percig kevergetve összefőzzük.
  4. (Ha fagyasztott volt a sóska akkor a kiengedett sóskába belekeverjük a liszt-tejföl keverékét. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. 5-6 perc alatt kevergetve mártássá főzzük.)
  5. Melegen tálaljuk rántott húsok, sült húsok mellé, de főtt tojással is nagyon finom. Köretként akár rizst, akár krumplit tálalhatunk.


 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 705
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóskamártás, mártás sóskából, sóskás szósz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trabis
trabis Wed, 2014-01-01 19:38

A friss sóskát megmosom leszárazom, egy kis olajban megfonnyasztom kis cukorral sóval megszórom fedő alatt egy kicsit párolom .Majd a fedőt levéve addig kavarom míg teljesen szét nem esik . Ha a víz elpárolgott megszóróm egy kis liszttel elkeverem és felöntöm tejjel , annyi tejet adok hozzá amíg a kívánt állagát el nem éri.A fagyasztottal ugyan ezt teszem A végén annyi cukrot adok hozzá amannyit ízlésem megkíván.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2014-01-01 20:00

Kedves Trabis!
Mi jobban szeretjük a sóskához a tejfölt (más az íze mint a tejnek). És én nem főzőm olyan sokáig, hogy szét essen magától. Így nagyon gyorsan egy finom főzeléket, mártást kapok. Ha van kedved próbáljad ki így, hátha Neked is megtetszik. Üdvözlettel:Kinga

239
sóska 50 dkg
finomliszt 3 dkg
tejföl 30 dkg
cukor 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint