Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors szilvás pite enique konyhájából

Gyors szilvás pite enique konyhájából
Gyors szilvás pite enique konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik családi kedvenc átköltése, szilva-idényre alkalmazva. Eperrel, málnával, meggyel, sárgabarackkal is kiváló (de akkor fahéj nélkül).

Egyetlen trükkje van: finoman, de sűrűn meg kell szúrkálni pihentetés előtt, hogy a tejes-tojásos keverék mindenhova be tudjon csorogni. Isteni fahéjas-vaníliás illatú házi sütemény, kb. fél óra alatt kész. 

hozzávalók / 6 adag

A süteményhez

A tepsi kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj kb. felével vastagon kikenünk egy közepes (kb. 20x28) tepsit.
  2. Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, só - ha vaníliaesszenciát használunk, azt inkább a tojáshoz keverjük), és a felét beleszórjuk a kikent tepsibe. Rámorzsoljuk a túrót. Rászórjuk a gyümölcsöt, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. A tetejére szórjuk a lisztes keverék másik felét.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk, habverővel belekeverünk 2 egész tojást, a tejet (vaníliaesszenciát), és rácsorgatjuk a lisztes keverék tetejére. Villával kicsit megszúrkáljuk, hogy alulra is becsorogjon, illetve ráhúzzuk a tojást, hogy mindenhova egyenletesen jusson, és elegyengetjük a tetejét. Legalább egy fél órát állni hagyjuk.
  4. Közben kb. 180 fokra (alsó-felső) állítjuk a sütőt, pihentetés után sütjük. (Nálam ez kb. 15-20 perc, amikor szép piros a teteje, érdemes alsó lángra állítva még 5 percig sütni, hogy az alja is piros legyen.)
  5. Ízlés szerint langyosan, fahéjas porcukorral megszórva, kockákra vágva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 208
elküldve: 7
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

enique

Mióta szakács: 2012.03.06.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás pite, vajas pite szilvával, gyors pite szilvásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
vaj 5 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
szilva 25 dkg
fahéj 1 kk
tojás 2 db
tej 2 dl
vaj 5 dkg