Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors tészta paradicsomos-hagymás "igazi" szósszal

Gyors tészta paradicsomos-hagymás "igazi" szósszal
Gyors tészta paradicsomos-hagymás "igazi" szósszal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tésztát készíteni csábítóan egyszerű boltban kapható, előre elkészített szószokkal, ám az első saját kézzel főzött szósz után eszünkbe sem jut majd ilyet leemelni a polcról. Egyszerűen összeállítható és nagyon sokrétűen kiegészíthető alapszósz ez a konyhámban, vendégváró ebédként, vagy munka utáni gyors vacsoraként is tökéletes választás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szósz bővíthető szárzellerrel -ahogyan az olaszok is készítik-, gombával, spenóttal, cukkinivel, ahogy jólesik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, a pórét és a fokhagymát felszeleteljük. Ha van konyhai aprítógépünk, a lila hagymát abban dolgozzuk egészen picire, ennek hiányában egyszerűen aprítsuk fel azt is, a többiektől kisebb darabokra.
  2. A sárgarépákkal hasonló a helyzet: szeljük aprítógéppel a felét picire, a másik felét vékony karikákra. A paradicsomokat is daraboljuk fel, szerintem érdemes a héjukat is rajtuk hagyni. Ezzel meg is vagyunk az előkészítéssel, ez volt a recept legidőigényesebb része, innen már jutalomjáték az elkészítés.
  3. Kevés olajon indítsuk el a lila- és póréhagymákat, valamint az aprított sárgarépát. Pár perc pirítgatás után dobjuk hozzá a paradicsomot és a sárgarépaszeleteket is, sózzuk-borsozzuk, és egy egészen pici víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk őket 10-15 percig.
  4. Rakjuk fel a főzővizet a tésztánknak, mire a szósz elkészül, éppen megleszünk ezzel is. A tésztát a csomagoláson feltüntetett iránymutatás szerint főzzük. Én ha csak tehetem, házi tésztákat használok (a családban készül), amiknek 3 perc bőven elég a forró vízben. Itt éppen szélesmetéltet választottam, de teljesen jó hozzá a kagyló, a fusilli, a spagetti is.
  5. Keverjük hozzá a már puhuló zöldség-szettünkhöz a sűrített paradicsomot és a fokhagymát, majd szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Öntsünk mindezekhez 2-3 dl vizet, attól függően, mennyire sűrű szószt szeretnénk. Időnként megkeverve, immár fedő nélkül 5-6 percig rotyogtassuk, végül adjuk hozzá a kukoricát is.
  6. A tészta eddigre épp elkészült, leszűrve azonnal hozzá is boríthatjuk a szószhoz, és egy alapos átforgatás után már tálalhatunk is. Minden tányér illatos, sűrű szószos tésztára jár egy nagy adag reszelt sajt is!
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

asusuy

Mióta szakács: 2015.07.01.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

alapszósz, tésztaszósz, paradicsomos szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

644
napraforgó olaj 0.3 dl
lila hagyma 1 nagy db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 5 közepes db
sűrített paradicsom 4 ek
sárgarépa 3 közepes db
csemegekukorica 15 dkg
tészta 45 dkg
sajt 5 dkg
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
bazsalikom 1 marék
borsikafű 2 teáskanál
zsálya 1 ek
víz 3 dl