Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors thukpa

Gyors thukpa
Gyors thukpa
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nepáli leves, melynek rengeteg különböző receptje van. Alapvetően mindegyik egy sűrű, enyhén csípős tésztás zöldségleves - bár van, aki csirkehúst is tesz bele.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A paradicsomot is vágjuk kis kockára (ha valakit zavar a héja, végja be e tetejét x-alakba, és dobja egy percre lobogó forró vízbe, így könnyen lehúzható). A káposztát vágjuk csíkokra, a répát reszeljük le nagy lukú reszelőn.
  2. A gheet melegítsük fel közepes hőfokon, és tegyük bele a római köményt. Hagyjuk 1 percig, majd ha már pattog, adjuk hozzá a hagymát, és reszeljük bele a fokhagymát.
  3. Ha már üveges, adjuk hozzá a répát, a káposztát és a paradicsomot és a chilit. Egy percig kevergessük. Sózzuk ízlés szerint, majd öntsük rá az alaplevet.
  4. Várjuk meg, míg felforr, majd vegyük le a lángot, és főzzük kb. 10 percig. Akkor jó, ha a zöldségek roppanósak maradnak, de ha szeretnénk, főzzük szét jobban.
  5. Ha kész, a tésztát osszuk szét tálkákban, és merjük rá a levest.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 281
elküldve: 3
receptkönyvben: 233
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: leves

egyéb elnevezések

keleti leves, zöldséges leves rizstésztával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

memilia
memilia Mon, 2014-10-27 21:58

Szia Nóra,
itt végre én vagyok az első (hozzászóló és elkészítő) :). Szerintem zseniális a recept. Egy időben vettünk olyan zacskós tészta leveseket, mert az gyorsan kész van. De ez egészségesebb is és legalább olyan gyorsan kész van, mint az. Olajjal készítettem és búzalisztes tésztából, de majd rizstésztával is kipróbálom. Szerintem lényegesen olcsóbb, mint az általad leírt, de mivel itthoni maradékokból dolgoztam, pontos összeget nem tudok.
Köszi a receptet!
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-10-27 22:07

Szia Emi!

Köszi köszi köszi!!!!
Pontosan ez a célom ezekkel a receptekkel. Pesten viszonylag könnyű beszerezni a rizstésztát, de vidéken már nem feltétlenül. A ghee drága. De pont az a célom, hogy ötleteket adjak, és kicsit megpiszkáljam az emberekben a kulináris kíváncsiságot. :) Egyáltalán nem baj, ha nem "olyan autentikus" - megjegyzem, az enyém is erősen improvizált - lényeg, hogy próbáljunk ki új dolgokat, és dobjuk fel a mindennapokat. :)
örülök, hogy ízlett!
Szép estét!
Puszi,
Nóra

328
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 db
káposzta 150 g
sárgarépa 2 közepes db
ghee 1 ek
római kömény 1 teáskanál
chili 1 db
alaplé 7 dl
rizstészta 100 g
paradicsom 1 közepes db