Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors tökmagos pogácsa

Gyors tökmagos pogácsa
Gyors tökmagos pogácsa
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsákhoz képest gyorsan megvan. Csak keleszteni kell, hajtogatni nem.

Másnap is puha marad.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, míg illatozni kezd. Majd durvára vágjuk (húsklopfoló jó barátunk).
  2. Eközben az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg tejben.
  3. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, tojást, szoba-hőmérsékletű joghurtot, felfutott élesztőt és a durvára tört tökmagot.
  4. Ruganyos, lágy tésztát gyúrunk. (Előfordulhat, hogy még egy kis lisztet vesz fel a tészta, adjunk neki.) 1 órát konyharuhával letakarva pihentetjük.
  5. Pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát (megszórhatjuk sajttal vagy egész tökmaggal), kisebb fajta pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogikat, tetejüket megkenjük felvert tojással.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig pihennek a pogácsák. Ha felforrósodott a sütő, 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük őket. (Nekem két és fél gáztepsit tett ki ez az adag.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 575
elküldve: 13
receptkönyvben: 219
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tökmagos pogi, magos pogácsa, tökmagos sörkorcsolya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lipton
lipton Tue, 2017-01-03 19:01

Kedves panno a recept szuper, a németek a házibuliban el is kértek a receptjét :D Ahogy elöttem kerteszrozsa is írta, a pogi sótlan, de ezt utólagos sózassal meg lehetett oldani.
Legközelebb dupla adag készül, köszönet érte

kerteszrozsa
kerteszrozsa Sun, 2015-04-05 20:10

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett!
Viszont én egy picit sótlannak találtam, ezért legközelebb /mert biztosan lesz:)/ egy picivel több sót teszek a tésztájába:)

785
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
joghurt 175 g
1 teáskanál
tojás 1 db
vaj 25 dkg
tökmag 8 dkg
tojás 1 db