Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors trió szelet

Gyors trió szelet
Gyors trió szelet
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, s nagyon - nagyon finom... Ráadásul mutatós is, vendégvárónak is tökéletes. Amikor ezt készítettem, át kellett konvertálnom egy receptemet, mert egyik összetevője nem volt itthon, de gyorsan kellett, finomat készítenem. Ez lett belőle. Örömmel mondhatom, nagy sikere volt, gyorsan elfogyott. Azóta egyszer így, egyszer az eredeti receptem alapján készítem. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint mikróban felolvasztjuk, beletesszük a cukrot, jól kikeverjük. Ha már elolvadt benne a cukor, és le is hűlt egy kicsit, akkor mehetnek bele a tojások. Azokkal együtt még egyszer alaposan felverjük.
  2. 170 fokra előmelegítjük a sütőt. A két őzgerincformát - az 5 dkg vajat megfelezve - bekenjük vajjal, kilisztezzük a 3 evőkanál liszttel, vagy amennyit felvesz a vaj.
  3. Az első lépésben készített masszához hozzáöntjük a sóval, sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, majd a tejet, és csomómentesre keverjük.
  4. Az így kapott tésztát körülbelül 3 egyenlő részre osztva tálkákba szétöntjük.
  5. Az elsőhöz hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat és levét, a vanília aromát, és csomómentesre keverjük.
  6. A másik részbe öntjük a csokoládés pudingport, csomómentesre keverjük, és a rumot hozzáadva újra összekeverjük.
  7. A harmadik részbe öntjük a tiramisu pudingport és a fekete kávét. Ezt is csomómentesre keverjük.
  8. Ezután jöhet a formákba rétegezés.
  9. Először - mindegyiket megfelezve - a tiramisu alapú masszát csorgatjuk a formába, erre a vanília alapú masszát, végül a csokoládé alapút. Ha szükséges, kicsit elegyengetjük a tetejét, de általában magától szépen "beáll".
  10. Mehetnek a formák az előmelegített sütőbe, melynek a hőfokát 150 fokra mérsékeljük. A rétegzett masszákat 45 perc alatt készre sütjük.
  11. Mivel a közepe nehezebben sül - hiszen tejalapú -, 30 perctő kezdve 5 percenként tűpróba szükséges! Ha már nem ragadós a hústű, lekapcsoljuk a sütőt, még 3 - 5 percig hagyjuk benne, majd kivesszük, s egy sütőpapírral letakart tepsi hátoldalára kiborítjuk, így hagyjuk kihűlni.
  12. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük, tálaljuk. Ha több időnk van, bevonhatjuk csokoládémázzal, készíthetünk önteteket hozzá.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 248
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos tésztájú sütemény, rétegzett sütemény, háromízű őzgerinc sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

687
finomliszt 30 dkg
fahéj 2 kávéskanál
1 csipet
sütőpor 1 csomag
cukor 30 dkg
margarin 25 dkg
tej 2 dl
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 kávéskanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
rum 2 teáskanál
pudingpor 1 tasak
feketekávé 1.5 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál