Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors túrós pogácsa

Gyors túrós pogácsa
Gyors túrós pogácsa
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a túrós pogácsát, csak a dagasztás-kelesztés részét nem, de hála az égnek, ezt nem is kell, mégis isteni finom!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a túrót, belereszeljük a sajtot, hozzáütünk egy tojást, rámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, és alaposan összegyúrjuk.
  3. Fóliába csomagolva, hűtőben 20-30 percet pihentetjük.
  4. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd az egyik felét megkenjük tojással, és félbehajtjuk. Újra megkenjük az egyik felét, és újra félbehajtjuk.
  5. Ismét kinyújtjuk, kb. ujjnyi vastagságúra. Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal, és 20 percig hagyjuk pihenni.
  6. 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 228
elküldve: 17
receptkönyvben: 337
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós pogi, sajtos pogácsa

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kedori
kedori Sun, 2016-03-20 15:14

Másnap reggel még finomabb volt,mint frissen,pedig ez kevés pogiról mondható el..

u.bridge
bridge / u.bridge Mon, 2016-03-14 15:12

Megmondom őszintén sosem szoktam oyan receptet kipróbàlni amihez nincs legalàbb 10 pozitív hozzàszólàs. De ezzel most kivételt tettem. Én 3/4 adagot készítettem mert csak annyi vajam volt, de így is több mint 3 tepsi lett belőle. Valamint a chedar helyett én trapistàt hasznàltam. Nem bàntam meg. Most lett kész, frissen isteni. Remélem ha kihűl akkor sem szàrad. Köszi a receptet és a videót :) üdv, bridge

550
finomliszt 50 dkg
vaj 40 dkg
tehéntúró 25 dkg
cheddar sajt 25 dkg
friss élesztő 25 g
tojás 1 db
2 teáskanál
tojás 1 db
tojás 1 db
szezámmag 50 g