Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors vegetáriánus ebéd Évi nénitől

Gyors vegetáriánus ebéd Évi nénitől
Gyors vegetáriánus ebéd Évi nénitől
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt fél kiló gombám, amit el akartam készíteni ebédre. Ez volt az egyetlen fix pont. A többi hozzávaló, amit a hangulatom diktált és felleltem otthon.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bordás felületű főtt durumtésztával tálaljuk. Ha belefér, 2-3 szardellafilét is adhatunk hozzá, mert kiemeli az ízét. A tálalásnál hozzáadott friss fűszerek még gazdagabbá teszik az étel aromáját.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát csíkokra vágjuk, és egy kanál olívaolajon rózsaszínre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a lecsepegtetett, szárától megfosztott, nagyobb darabokra vágott gombafeleket. Sózzuk, borsozzuk, rávágjuk a zöld fűszereket, és így sütjük 2-3 percig.
  3. Felöntjük a rozéval, és 1 perc alatt elforraljuk az alkoholtartalmát, majd a darabolt, hámozott paradicsomot és a kimagozott olívabogyót is hozzáadjuk.
  4. Ráreszeljük fél citrom héját. 2-3 percig forraljuk, míg egy kicsit besűrűsödik a szósz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges paradicsomszósz, gombás paradicsomszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

148
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kakukkfű 5 szál
oregánó 3 szál
rozmaring 1 szál
fekete olajbogyó 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
konzerv paradicsom 40 dkg
édes rosé 1 dl
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál
citrombors 0 ízlés szerint