Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors zöldségleves grízgaluskával

Gyors zöldségleves grízgaluskával
Gyors zöldségleves grízgaluskával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyors, könnyű és finom leves azokra a napokra, amikor se időnk, se kedvünk főzni. :-)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A grízgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A grízgaluska elkészítésével kezdünk, hogy a daraszemeknek legyen ideje megduzzadni, és a galuska keverékünknek megsűrűsödni, mielőtt beleszaggatnánk a levesbe. Az egész tojásokat egy habverővel jó habosra felverjük, pár csipet sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a búzadarát. A keveréknek kicsit hígnak kell lennie.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk (ne túl vékonyra), pici olívaolajon fedő alatt megpároljuk.
  3. Amikor a sárgarépa már kissé megszínezte az olajat, hozzáöntjük a vizet. Csípős és csemege fűszerpaprikával, fehérborssal, szárított petrezselyemzölddel és ízlés szerint sóval fűszerezzük, és a répát félpuhára főzzük.
  4. A galuska keverékünk ekkorra már szépen megsűrűsödik (de még ekkor sem lesz kemény). Csapott evőkanálnyi galuskákat szaggatunk a levesbe.
  5. Fedő alatt, lassú tűzön 7-8 perc alatt puhára főzzük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 483
elküldve: 1
receptkönyvben: 194
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Gyors zöldségleves pihe-puha grízgaluskával, zöldségleves daragaluskával, grízgaluska leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VToncsi
VToncsi Mon, 2014-08-25 12:29

Kedves Saza!
A grízmennyiség biztosan 14 g? Az még másfél deka sincs, azaz egy evőkanálnál is kevesebb. Nem 14 dkg inkább?
Én ugyan mindig érzésre/szemre készítem a grízgaluskát, de ha egy kezdő próbálkozik a helytelenül megadott mennyiséggel, elveheti a kedvét a sikertelenség.
Szép napot!

saza
Saza / saza Mon, 2014-08-25 16:54

Kedves VToncsi!
Teljesen igazad van, a grízmennyiség bizony 14 dkg és nem 14 gramm. A szerkesztōk a hibát az üzeneted után nagyon kedvesen kijavították nekem.
Elnézést kérek az elírásért és nagyon köszönöm, hogy észrevetted és szóltál! :)
Remélem senkinek nem vettem el a kedvét a fōzōcskézéstōl!
Köszi és szép napot!
S

243
sárgarépa 3 nagy db
olívaolaj 2 ek
víz 3 l
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fehér bors 1 kávéskanál
petrezselyem 2 teáskanál
0 ízlés szerint
búzadara 140 g
tojás 2 db
4 csipet