Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyorsan pácolt szűzpecsenye

Gyorsan pácolt szűzpecsenye
Gyorsan pácolt szűzpecsenye
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért gyorsan pácolt, mert a húst nem kellene felszeletelni, és úgy kéne pácolni 12-24 órát. Így is nagyon finom, szóval feledékenyek is (többek között én) elkészíthetik ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Főtt rizs körettel, limelével meglocsolva, pirított szezámmaggal, újhagyma zöldjével. Barna rizzsel laktatóbb, fehérrel mutatósabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, belerakjuk egy üveg edénybe.
  2. A páchoz valókat alaposan összekeverjük, ráöntjük a húsra, és jól összeforgatjuk. Fóliával lefedve berakjuk a hűtőbe 2 órára, félidőben megforgatjuk.
  3. A húst sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből.
  4. A serpenyőben -közepes lángon- először a szezámmagot pirítjuk meg. Kiszedjük egy tálkába, félrerakjuk. Beleöntjük az olajat, és amikor felmelegedett, elkezdjük a húst sütni kétszerre elosztva. Az első adag után pecázzuk ki a lepotyogott fokhagyma darabkákat, és folytassuk a maradék hússal.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk, megszórjuk a pirított szezámmaggal, újhagymával. Locsoljuk meg limelével, nem baj, ha a rizsre is jut "véletlenül". A lime csalja elő igazán a páchoz használt ízesítőket, anélkül is fogyaszthatjuk, de nem sok értelme van.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 563
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
732 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: távol-keleti
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye pácolva, pácolt-sült szűzpecsenye medallion, pácolt sertés szűzpecsenye

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2013-10-28 16:56

Kosziiii! :o) A recepttel kapcsolatban meg annyit, hogy
golden szirup van beirva es azt sem tudom, hogy mi az?
Melasz van benne, 1 teaskanalnyi es itt gyakran hasznaljak
suteshez (cookie recepthez), ugyhogy nem nehez beszerezni.
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-10-28 11:34

witch!
De gyönyörű, de guszta, de ennék, mert nagyon éhes lettem : -a kép miért nem ehető???
Tegnap finomat főztem, hisz vasárnapi ebéd, és mindig szokott maradni, hisz úgy főzök hétfőre, hogy legalább aznap ne kelljen főzni, állni a tűzhely mellett. Most azonban, elfogadnám még azt is, csak hogy ez a fincsiség elkészülhessen...csodás. :)
Mentem, fogom készíteni, most nagyon ott forog a fejemben ez a recept.

Szép napot kívánok!
Nekünk állítólag indián nyarunk szerdáig lesz, akkor lesz némi lehűlés, addig is kihasználunk minden lehetőséget, hogy élvezzük ezt az időt, ma például kintre tudok teregetni, az is fantasztikus, hogy kinn szárad a friss levegőn a ruha. :)
A mi nagy szupermarketünkben nem kaptam, vagy csak nem vettem észre a füstölt paprikát, gondolom őrölt és őrülten drága??? Te hol veszed ilyen csoda alkatrészeket a főzéshez-sütéshez, tipped itthonra?
Tudom, van Budapest és az Ázsia center vagy hasonlóak, de azért az egy csomag ilyen paprikáért nem fogok a fővárosba utazni.... :(
Szép napot kívánok, és köszönöm a recit!!!! .)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Mon, 2013-10-28 14:44

Kedves Eva-Anyoca!
Hat en orulok, hogy nem eheto a kep, mert nem tudnek felallni a gep mellol. :o)
Nem tudom, hogy a kornyekeden van-e Tesco vagy Aldi, ugy hallottam
ezekben fordul elo inkabb mindenfele "furcsa" alapanyag. Az Aldiban
allitolag van olyan het amikor kimondottan erre specializalodnak. Nem tudom,
hogy romai komenyt konnyebb-e Neked beszerezni, mert a fustolt paprikat
talan azzal tudod utanozni. Nekem sem konnyu beszerezni, de nem
lehetetlen. Hiaba egy nagy varos mellett lakunk, ez Pesthez kepest (ott
szulettem-nottem fel) tanya es felreertes ne essek, szeretem a tanyat, de
a elelmiszer vadaszat, hat az faraszto es orakig tart. Felfedeztem viszont
egy boltot, ahol kimerve aruljak a fuszereket es nem pici uvegekben,
emiatt a 10%-a az ara kb. Mindig a csomagolast meg a nevet, amit
rairnak, azt kell megfizetni. Ja, meg a reklamokat, amit az a hires nevu
ceg a tv-ben, minden 10 percben leporget nekunk a film kozben.
Szep napot Neked is, a receptet pedig nagyon szivesen!
udv:witch

261
sertésszűz 50 dkg
szójaszósz 60 ml
újhagyma 2 közepes db
gyömbér 1 ek
barna cukor 1 púpozott ek
fokhagyma 3 gerezd
limelé 1 ek
szezámolaj 1.5 teáskanál
golden szirup 1 ek
repceolaj 2 ek
szezámmag 1 ek
újhagyma zöldje 2 közepes db
lime 1 közepes db