Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros húsos pizza házilag

Gyros húsos pizza házilag
Gyros húsos pizza házilag
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pizzákkal teli szórólapot olvasgattam, és akkor döntöttem úgy, hogy én is kísérletezem a feltétekkel. A kísérlet sikerült! Nagyon finom és laktató éte!l:-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük elsőként a tésztát: a lisztet egy műanyag tálba öntjük, egy csipet sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a megfőtt, jól áttört, már hidegre hűtött burgonyát. Jól összekavarjuk a lisztel. A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk néhány percig.
  2. Ha az élesztő feljött, akkor a liszt közepébe öntjük az élesztős vizet, és alaposan "kidagasztjuk", mikor a tészta kissé hólyagos, akkor hozzágyúrjuk még az evőkanálnyi olajat.
  3. A tálat letakarva kb. 40 percig hagyjuk megkelni. Ebből az adagból 2 pizza süthető (30 cm-es sütőformában).
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a húst.
  5. A csirkemellet kissebb kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük. Majd hozzáöntjük a gyros fűszersót, pici vizet is önthetünk alá (elhagyható). Készre sütjük a húst.
  6. A zöldségeket apró kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiséget.
  7. A tejfölt, majonézt, mustárt, ketchupot és csipetnyi borsot összekeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk!
  8. Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. A pizza formát picit megolajozzuk, és beletesszük az első kinyújtott tésztát.
  9. Előmelegített sütőben kb. 7 percig elősütjük.
  10. Majd kivesszük, és megkenjük a tartármártás felével, elosztlatjuk rajta a hús felét illetve a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
  11. Addig sütjük, amíg a széle kissé aranybarna nem lesz.
  12. Ha kész, a másik tésztával is így járunk el.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 134
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés pizza majonézes alappal, mustáros pizza csirkefalatokkal, gyros fűszerezésű pizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

904
finomliszt 40 dkg
víz 2 dl
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 3 db
cukor 1 csipet
csirkemell filé 35 dkg
gyros fűszerkeverék 12.5 g
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
majonéz 100 g
mustár 1 ek
ketchup 1 ek
bors 1 csipet
paprika 1 db
paradicsom 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
trappista sajt 10 dkg