Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros ihlette csirke

Gyros ihlette csirke
Gyros ihlette csirke
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gyros ízvilágát, de mégis kicsit mást akartam kihozni belőle. Nálunk sikere volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalható rízzsel vagy sült krumplival is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük
  2. A gyros fűszerkeveréket elkeverjük az olajjal, majd a beleforgatjuk a csirkemell-szeleteket. 20 percet állni hagyjuk.
  3. Eközben a hagymát felszeleteljük, a paradicsomot pedig karikákra vágjuk.
  4. A túrót enyhén sózzuk, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát és a kaprot.
  5. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
  6. Egy tepsit kirakjuk a felszeletelt hagymával, erre helyezzük a fűszeres csirkemell-szeleteket, majd a kapros túróval megkenjük, a tetejét pedig betakarjuk a paradicsomkarikákkal. A tetejét megszórhatjuk oregánóval.
  7. Alufóliával letakarva tesszük a sütőbe. Kb. 15 percig így sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 25-30 percig alacsonyabb hőfokon sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 487
elküldve: 1
receptkönyvben: 324
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Fronika

Mióta szakács: 2010.03.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyrosos csirkemell, fűszeres-túrós csirke tepsiben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Sat, 2012-05-19 18:40

Kedves Fronika!
Nagyon izgatott, hogy viselkedik a túró ilyen környezetben:)
Mivel minden volt itthon, egy hirtelen ötlettel elkészítettem - és nem bántam meg.
Nekem a tepsiben - talán mert a megmaradó olajjal meglocsoltam a tetejét- összegyűlt elég sok lé.
Leügyeskedtem egy kis lábosba, meghintettem kis liszttel, felfőztem, és ezzel a mártással locsoltuk meg a sült krumplit, amit készítettem hozzá.
A friss kaporral kevert túró csodás ízt adott.
Viszont a férjem megjegyezte, hogy ebben van valami fűszer, amit ő nem szeret. Ez volt a Gyros-keverék, úgyhogy legközelebb sima Sültcsirke fűszerrel készítem. Hiába, az emberem nehezen barátkozik új ízekkel, de maga a kreáció rétegesen ötletes, és a szemnek is szép.

cristhy
cristhy Fri, 2012-03-16 14:27

Kedves Fronika!

Olvasgattam itt a hozzászólásokat,és csak "kifogom próbálni" -ig jutottak :D, hát én ma belevágtam,megcsináltam,és szerintem nagyon finom lett! :)
Köszönöm a receptet!

Cristhy

fronika
Fronika / fronika Sat, 2012-03-24 18:09

Kedves Cristhy!
Örülök, hogy Te ki is próbáltad, annak pedig még jobban, hogy ízlett is :) :)
Fronika

alanyuszi
alanyuszi Wed, 2011-07-13 14:01

jól hangzik, szeretném kipróbálni, de még nagyon kezdő vagyok,ugyhogy lehet, hogy a kérdésem is rossz: a hagyma nem sül oda a tepsihez? nem kell kivajazni vagy bármi?

fronika
Fronika / fronika Sat, 2012-03-24 18:07

Kedves alanyuszi, ne haragudj a késői válaszért, de nem látta, h írtál :( Nekem nem sült oda. Ha jó tapadásmentes tepsid van akkor nem fog odasülni, de ha gondolod ki is vajazhatod vagy olajozhatod picit rontani biztos nem fog rajta :) Jó főzőcskézést :)
Fronika

szaboadel
szaboadel Wed, 2011-05-25 10:50

Kedves Fronika!
Biztosan nagyon finom, ki fogom próbálni, szeretek új ízekkel kísérletezni.
Üdv.szép napot: Adél

Csullika
Csullika Wed, 2011-05-18 11:06

Istenien hangzik, biztos kipróbálom hamarosan!
Köszi az ötletet!

589
csirkemell filé 100 dkg
póréhagyma 1 közepes db
paradicsom 2 db
tehéntúró 250 g
fokhagyma 2 gerezd
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl